Pe partea de plăci de bază ţin să vă recunosc că nu am fost foarte uimit de nimic din ce este expus în CeBIT, aşa că am să vă prezint exponatele ASUS pe acest segment alături de alte produse expuse de ei. Am avut plăcuta surpriză să observ că acordă o atenţie specială segmentului sonorizare şi veţi vedea de îndată de ce.

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

Pentru a atrage atenţia asupra standului, ASUS a folosit o placă de bază imensă, fabricată din ceva carton sau plastic şi umplută cu luminiţe. Overall, standul arăta chiar bine şi îţi trezea curiozitatea.

Hai să vedem ce am găsit acolo.

 

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

Ceea ce vedeţi deasupra l-am denumit peretele mini ITX deoarece, este evident, sunt expuse doar plăci de bază în acest format. Mai jos le aveţi pe fiecare în parte.

 

ASUS E35M1-I Deluxe, ASUS AT5IONT-I Deluxe, ASUS P8H67-I Deluxe

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

De la stânga la dreapta avem: o placă de bază cu Zacate E350, în centru avem o placă de bază cu Atom D525, iar în dreapta avem o placă de bază pe care putem să punem chiar şi procesoare i7 pentru a avea probabil cele mai „supărate” HTPC-uri de pe planetă. Toate 3 au în dotare port-uri USB 3.0 ŞI reţea Wireless care este în viziunea mea cea mai importantă dotare a unei astfel de plăci de bază.

 

ASUS E35M1-I, ASUS AT5NM10T, ASUS P8H61-I

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

Dacă mai sus aveam plăci de bază din categoria Deluxe ce au în dotare modul wireless, pe peretele verde avem plăci de bază ce evident consumă mai puţin curent electric. Avem de la stânga spre dreapta aceeaşi aranjare, AMD Zacate, Intel Atom şi LGA 1155. Placa de bază pentru i7, i5 şi i3 este echipată cu chipset H61 deci preţul ei ar trebui să fie super rezonabil. De asemenea, observăm şi că este echipată cu slot-uri DIMM, faţă de SO-DIMM de care am văzut pe placa cu H67. Ştiu că pare oribil faptul că vine echipată cu slot-uri SO-DIMM, însă am primit un comunicat de presă în care producătorul de memorii Kingston anunţa nişte superbe kit-uri SO-DIMM la 2133 MHz CL9. Deci nu numai că vor exista memorii pentru aceste plăci de bază cu slot-uri SO-DIMM, dar laptop-urile vor beneficia în sfârşit şi ele de lăţimea de bandă a memoriei care le tot ţinea pe loc pentru că era prea îngustă.

 

Visul lui George, un PC de carton:)

CeBIT 2011 - plăci de bază şi sonorizare ASUS

Pe semne că ASUS se gândeşte la toată lumea, nu doar la piţi care doresc laptop-uri roz, ci şi la colegul meu George care visează la un PC care să îl poată ducă la Remat:)).

 

ASUS P67 Sabertooth

ASUS P67 Sabertooth

Placa de bază P67 Sabertooth nu este o noutate, însă m-am gândit să vă arăt o poză cu ea deoarece este de-a dreptul impresionantă. Nu ştiu care este părerea generală cu privire la aspectul ei, dar mie imi place la nebunie cum arată. Mi-ar plăcea ca ASUS să scoată urmatorul Maximus Gene în acelaşi format ca aceasta. Nu de alta, dar poate îmi împlinesc şi mie un vis, nu numai lui George. A, da şi versiunea următoare de Maximus Gene să includă şi reţea BigFoot, dar şi sunet Creative :D.

 

ASUS Essenve One

ASUS Essenve One

Deşi Essence One se poate conecta şi prin USB 2.0, adevăratul rol al acestui dispozitiv nu este acela de interfaţă audio ci de amplificator pentru căşti. Poate să ofere sunet pentru căşti ce permit impedanţă de 600Ω (OMFG) şi de asemenea permite şi up-smapling la 32 biţi. Pentru alimenteare foloseşte o sursă de curent electric independentă de port-urile USB, nu de alta dar chiar are nevoie de mult curent electric şi de asemenea, se poate conecta şi prin intermediul ieşirii SPDIF. Arată de-a dreptul impresionant şi după ce am testat Essence ST care mi-a zbărlit pur şi simplu pielea pe mine, n-am niciun dubiu că Essence One are fi mai prejos. Aştept cu cel mai mare interes posibil acest ARES al interfeţelor audio să ajungă şi la noi :D.

 

ASUS Xonar U3

ASUS Xonar U3

Piticotul U3 reprezintă o simplă interfaţă audio ce se conectează la USB şi este destinată gamerilor datorită implementării software GX 2.5 care pune la dispoziţie efectele oferite de EAX. Poate că nu este interesantă pentru utilizatorii de plăci de sunet dedicate, însă pentru cei cu laptop-uri este o unealtă care se anunţă a fi foarte interesantă.

 

ASUS HS-W1, ASUS NC1

ASUS HS-W1, ASUS NC1

ASUS HS-W1, ASUS NC1

Cele două perechi de căşti de mai sus au special doar noise cancellation-ul. HD-W1 sunt wireless şi bateria rezistă în teorie 8 ore. Căştile NC1 sunt perfecte pentru mersul pe stradă pentru că o baterie AAA e în stare să menţină noise cancellation-ul pentru 100 ore.

Cam atât de la ASUS. Ne mai auzim mai târziu când vom reveni cu ceea ce ne interesează…GAMING!

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.