De data aceasta ne-am indragostit instant de o carcasa noua nouta de la Phanteks si am decis ca e vremea pentru un nou NYAC. Desi este construita pe un sasiu deja cunoscut, actualizarile car einclud panouri din sticla, dar si banda de LED-uri RGB ne-au placut la nebunie. Build-ul final arata atat de bine incat am spus ca este vremea pentru un nou episod. Si asa a luat fiinta „reghebistu”.

Stiu ca pare un nume rupt din autobaza, insa este perfect potrvit avand in vedere ca toate componentele au LED-uri RGB. Ma rog, nu toate. Doar cele mai importante au.

Pana una alta hai sa va povestesc cate o povestioara despre cele mai interesante chestii folosite. Bineinteles, am sa va arat si o tona de poze.

 

Carcasa

Asadar, carcasa este piesa de rezistenta a acestui episod. Are o tona de caracteristici misto si ne vom baga cablurile colorate si componentele in ea pentru a vedea cam ce iese. Exteriorul carcaseie ste din aluminiu care impreuna cu panourile laterale din sticla ofera un aspect deosebit. Si interiorul trebuie sa arate in acelasi ton. Un contrast intre exterior si interior nu este binevenit.

Pe laterala din spatele placii de baza trebuie sa avem ceva mai multa grija la aspect deoarece si acolo avem un panou din sticla. Nu putem lasa sa se vada maruntaiele si cablurile ascunse acolo. Trebuie sa arate bine inclusiv pe acea parte. Veti vedea la capitolul stocare cam cum iese.

 

Motherboard

Placa de baza este construita de Gigabyte si este o noutate absoluta. Z170X-Ultra Gaming abia a fost lansata si nici n-am apucat sa ii facem review. Marele ei avantaj il reprezinta pretul relativ mic de achizitie, dar si LED-urile RGB care iau ochii tuturor in zilele noastre.

Are LED-uri pe toata partea audio sub panoul I/O, dar si pe partea pe care este amplasat conectorul de alimentare de 24 pini. Si ca totul sa fie perfect pentru cei ce nu au bani de RAM cu LED-uri, Gigabyte s-au gandit ca ar fi o idee buna sa puna LED-uri si in jurul slot-urilor de RAM. E o idee foarte buna pentru intotdeauna acea zona era „moarta” ca aspect.

 

Stocare

La capitolul stocare nu am folosit nicio noutate. Totusi, nu am ignorat acest capitol si am instalat un SSD HyperX Predator pentru sistemul de operare si jocurile principale si alte doua SSD-uri HyperX Savage pentru stocare de „chestii” si pentru extra puncte la capitolul aspect general.

Veti vedea in pozele de mai jos la ce ma refer prin acele etra puncte.

Ar fi mers instalat si un HDD pentru ca aveam spatiu, insa ar fi aratat ca nuca’n perete. Asa ca am renuntat la idee. Oricum, e suficient spatiu pe SSD-uri cat sa nu fie nevoie sa plangi dupa HDD-uri.

 

Build log

Fotografiile de mai jos sunt realizate in ordine cronologica. Adica in prima imagine se vede sursa cum a fost instalata in carcasa, apoi placa de baza, apoi alimentarea de 24 pini, dupa care cea de 8 pini si asa mai departe.

 

Lista preturi

Pentru preturi voi folosi PC Garage deoarece ei vand cabluri Cable Mod si sunt o referinta buna, chiar daca nu au la vanzare exact kit-ul pe care l-am folosit noi. Preturile acestor cabluri sunt la fel, indiferent de serie. Asadar, seria pentru Cooler Master le gasiti la acelasi pret ca seria pentru EVGA, de exemplu.

Cablurile extra nu se gasesc la vanzare in Romania, ci la Caseking. Asadar, voi converti eu la cursul din ziua publicarii articolului.

Preturile sunt cele intregi, fara reduceri.

 

Carcasa: Phanteks Enthoo Evolv ATX Glass Galaxy Silver Edition – 911 Lei

Placa de baza: Gigabyte Z170X-Ultra Gaming – 836 Lei

Procesor: Intel Core i7 6700K – 1788 Lei

Placa video: MSI GeForce GTX 1080 Gaming X – 3784 Lei

Ram: Corsair Vengance 4×4 GB @ 3200 MHz – 852 Lei

Cooler: Corsair H110i GTX – 618 Lei

Stocare: SSD Kingston HyperX Predator 240 GB, Kingston HyperX Savage 240 GB + 480 GB – 927 Lei + 686 Lei + 454 Lei

Sursa: Cooler Master V850 – 878 Lei

Cablur: Cable Mod CM-Series V/VS – 539 Lei

Extra cabluri: 3×2 pini, 2x SATA 30 cm – 66,6 Lei + 71,6 Lei

Total: 12410 Lei

 

Concluzii

E scump? Poate ca e. Dar nu e cu mult mai scump decat un PC banal care foloseste cam acelasi config. Morala ar fi sa va uitati dupa o sursa pentru care exista kit-uri de cabluri deja sleeved. Ideea e ca atunci cand PC-ul este construit dupa cum iti doresti, vei vrea sa il impopotonezi. E normal sa vrei asta. E jucaria ta care trebuie sa arate bine. Sa ai cu ce sa te mandresti atunci cand nu te joci la el si chemi oameni in vizita la tine.

Poate ca e mai ieftin sa imbraci tu cablurile individual in invelis, dar crezi ca merita sa pierzi atat de mult timp facand asta? Eu unul nu as avea atat de multa rabdare.

Sper ca va ajuta la ceva exemplul de mai sus.

Bonus, am pentru voi 3 poze cu Asus GeForce GTX 1070 Strix in aceasta carcasa.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.