Ieri, cu ocazia vizitei oficiale în România a lui Mr. Sinclair Hsiao, Sales and Marketing Director pe Europa şi Rusia, ne-am aranjat o întâlnire cu el la biroul local GIGABYTE pentru a schimba câteva vorbe despre gaming în viziunea producătorului taivanez, dar şi despre viitoarele planuri GIGABYTE.

Cum GIGABYTE şi-a marcat intrarea pe segmentul de gaming al plăcilor de bază cu noile modele din seria G1.Killer, nu ne-am sfiit să îl întreb despre modul în care această serie a fost primită de public, dar şi dacă au planuri de viitor pentru G1 şi dacă vor să extindă această serie şi către platformele AMD.

Am fost surprinşi să aflăm, că deşi ţara noastră săracă prin definiţie consumă multe plăci de bază ieftine, a vândut plăci de bază G1.Killer foarte bine.

Sinclair Hsiao

O.F.: Cât de mult reprezintă România pentru GIGABYTE în regiunea noastra?
S.H.: Dacă vorbim de Europa de Est, România reprezintă aproximativ 10%

 

O.F.: Cum sunt vânzările în România comparativ cu alte ţări din regiune?
S.H.: În România lucrurile merg un pic diferit faţă de celelalte ţări. De obicei vindem volume mari de plăci de bază ieftine şi din segmentul mainstream însă anul acesta am avut o cerere neaşteptat de mare de plăci G1.Killer care fac parte din categoria de lux.

 

O.F.: Care este focusul pe anul acesta pentru GIGABYTE?
S.H.: Anul acesta avem 3 mari serii asupra cărora ne vom concentra. Pe primul plan se află plăcile cu chipset Z68. După cum ştiţi Intel a relansat chipset-ul pentru Sandy Bridge şi Z68 oferă funcţionalitate şi performanţă mai bune decât P67. De aceea am şi decis să lansăm o întreagă linie de produse bazate pe acest chipset. De asemenea, considerăm că dacă trecem de acum la chipseturile Z şi păstrăm doar acest chipset pentru produsele noastre, clienţii se vor acomoda mai uşor cu numele chipset-urilor şi nu vor mai fi confuzi atunci când îşi vor cumpăra o placă de bază.

Pe locul al doilea se află noua platformă de la AMD, Llano. Avem teste interne ce ne arată că noua platformă oferă un raport de calitate preţ mult mai bun în acest segment decât generaţiile trecute de soluţii integrate de la AMD. De asemenea, am descoperit şi că putem să oferim ceva pe partea de overclocking. Cred că ştiţi că AMD a blocat posibilitatea de overclocking, dar departamentul nostru de R&D a descoperit o soluţie pentru overclocking pe această platformă. Acestea sunt motivele pentru care vedem un potenţial crescut şi considerăm noua platformă AMD o prioritate pentru noi. Pentru această platformă vom avea 10 modele disponibile.

Pe poziţia a 3-a în lista priorităţilor noastre se află trecerea tuturor modelelor pe condensatori solizi, chiar şi cele mai iefitne modele intenţionăm să le oferim tot în această formulă. Este foarte important pentru noi să oferim calitate şi mai ales stabilitate. În unele ţări oferim garanţie chiar de 5 ani şi am putea considera acesta ca fiind următorul pas pentru România având în vedere că avem service-ul nostru local.
Acest lucru va fi anunţat la un moment dat anul acesta.

 

O.F.: Unde au fost cel mai bine primite plăcile de bază G1.Killer cu X58.
S.H.: Depinde cum definieşti acel cel mai bine. Dacă vorbim despre vânzări, Germania se află pe prima poziţie fiind urmată de UK, Olanda, ţările nordice, România şi chiar şi Rusia

 

O.F.: La nivel mondial, au fost primită bine de către public plăcile G1.Killer bazate pe X58, având în vedere că chipsetul este vechi?
S.H.: Da, au fost primite foarte bine şi chiar dacă chipset-ul este vechi, această platformă oferă performanţă foarte bună şi overclocking la fel de bun.

 

O.F.: Veţi lansa plăci de bază G1.Killer cu chipset Z68? La Computex era expusă una, însă nu a fost nimic oficial din partea GIGABYTE cu privire la apariţia ei.
S.H.: Da, vom lansa G1.Killer cu Z68 la începutul lui Q3 şi de asemenea vom lansa o placă de bază din această serie şi pentru chipset-ul X79, dar aceasta din urmă depinde de NDA-ul Intel.

 

O.F.: Aveţi vreun plan să extindeţi familia G1.Killer astfel încât să includă şi platforma AMD?
S.H.: Seria G1 este o serie de lux, ce are ca target clienţii dispuşi să plătească mai mult de 400$ pentru o placă de bază şi în general clienţii AMD sunt foarte sensibili la preţuri. Suma pe care aceştia sunt dispuşi să o aloce în general plăcilor de bază variază între 150 şi 250$. Este foarte greu să ne pronunţăm acum, având în vedere că procesoarele pentru socket-ul AM3+ nu sunt încă disponibile.

 

O.F.: Aveţi vreun gând cu privire la lansarea vreunui model mATX din familia G1.Killer?
S.H.: Nu am luat în considerarea această variantă şi de aceea nici nu există în roadmap-ul nostru deoarece clienţii noştri folosesc platforme deschise sau computere mari.
O.F.: Da, dar pentru computere de LAN Party se potriveşte mai mult o astfel de placă de bază pentru că poate fi construit un computer mic dar foarte puternic.
S.H.: Avem plăci de bază mici, însă pentru gaming considerăm că nu se potrivesc datorită necesităţii unei răciri bune. Poate vom lua în considerare în viitor această posibilitate.

 

O.F.: Recent am văzut că GIGABYTE s-a implicat într-un concurs de StarCraft 2 din Germania. Aveţi vreun plan să vă implicaţi mai agresiv în gaming şi în alte ţări? Ca de exemplu România.
S.H.: De fapt, noi încercăm să ne implicăm cât mai mult în absolut orice ţară în care vedem potenţial. Pentru unele ţări organizăm chiar noi propriile noastre LAN Party-uri. În mod sigur în viitor vom investi mai mult în această direcţie.

 

O.F.: Care produs din portofoliul GIGABYTE vă este favorit?
S.H.: 🙂 cam greu să răspund la întrebarea asta. Toate sunt favoritele mele pentru că produsele noastre ţintesc nevoile oricărui tip de utilizator. Tot ceea ce vând este favoritul meu, deci nu prea am un preferat anume. În momentul de faţă sunt foarte entuziasmat de soluţia noastră cu SSD integrat.

 

O.F.: La ce produse să ne aşteptăm în viitorul apropiat (următoarele luni) de la GIGABYTE
S.H.: Vom începe să distribuim plăcile de bază cu chipset A75 şi la foarte scurt timp după acestea şi cele cu A55.

 

O.F: Vă mulţumim pentru timpul acordat! A fost o plăcere să discutăm cu dumneavoastră! Aşteptăm cu nerăbdare următoarele soluţii GIGABYTE!

S.H: Plăcerea a fost şi a mea!

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.