De curand am intrat si eu de curiozitate pe niste grupuri de facebook de FPS-uri, mai exact pe CS:GO Romania. Acolo printre nenumaratele posturi despre pariuri, trade-uri, scoruri etc, am vazut si un post care mi-a atras atentia. „Ce casti sa imi cumpar”

Evident, primul comentariu care avea 15 like-uri „Steelseries Siberia v2 – sunt cele mai bune casti din lume”, moment in care am innebunit. Siberia V2 nu sunt nicidecum cele mai bune cast din lume, ba chiar daca acel detinator de Siberia V2 ar avea inca o pereche de casti fie una de 5 lei din piata, fie un Jizz (producator !!!!) fie un Natec clar si-ar da seama ca Siberia-urile lui sunt foarte proaste. De la ce a pornit toata treaba asta cu Siberia? Pai acum 8 ani echipa X era sponsorizata de Steelseries, si dupa ce au fost baietii respectivi la un lan cu Siberia pe cap erau ceva de genul: „Opaaa castile astea sunt super bune daca jucatorul Y le are pe cap, ia sa le cumpar si eu.” Apoi acel fan le-a cumparat, el avand pana atunci casti handsfree sau casti din piata de 3 lei a zis: „Sunt bomba, o sa le recomand tuturor prietenilor.”.

Asadar, prietenii fanului si-au cumparat Siberia si tot asa, aparent pana si romania e infestata de Siberia. Ma rog, eu as mai putea sa mai scriu despre Siberia(castile) dar ma opresc aici. Bun, avem una bucata Creative SoundBlaster Tactic3D Fury, poate multi dintre voi nici macar nu stiti cine sunt Creative. Acum cateva zile vine un prieten la mine si ma intreaba de o recomandare de casti pana in 250 RON, eu ii zic ia-ti Creative, el imi raspunde: „Cum adica Creativ?? Mai bine imi iau Natec ca-mi inspira mai multa incredere.”. Persoana respecitva are si placa de sunet Creative SoundCore 3D in calculator, dar na daca el a preferat sa-si cumpere Natec, unlucky ;~}.

Creative SoundBlaster Tactic3D Fury

Dupa cum spuneam si mai sus, Creative a cam „disparut” de pe piata romaneasca, nu ca nu sunt in stoc, pur si simplu a uitat lumea de Creative. Eu de exemplu de cand am inceput sa folosesc placa de sunet de pe GIGABYTE M5 Sniper (SoundCore 3D) mereu cand recomand pentru un gamer placi de baza ma orientez sa aiba si o placa de sunet buna.

Eu am mai folosit acum muulta vreme o pereche de casti de la Creative, anume Fatal1ty, iar Fury-urile mi-au adus practic aminte de copilarie. Daca-mi aduc aminte bine de acum ceva ani stiu ca eram destul de multumit de Fatal1ty, eu fiind foarte pretentios la casti atunci cat si acum. Haideti sa vedem daca perechea de casti Creative SoundBlaster Tactic3D Fury este mai bunaca Siberia sau nu, ehhhhhhh, proasta comparatie, reformulez – Haideti sa vedem daca Fury-urile sunt bune.

 

Specificatii si caracteristici

Casti:

  • Frecventa in raspuns: 20Hz ~ 20kHz
  • Sensitivitate: 100dB/mW
  • Drivere audio: 40mm FullSpectrum™
  • Scout Mode: Via DualMode™ Adapter
  • Conectivitate: 3.5mm Analog, USB

Microfon:

  • Tipul microfonului: Noise Cancelling Condenser
  • Detasabil: Yes
  • Frecventa in raspuns: 100Hz~10kHz
  • Impedanta: <2.2kohms
  • Sensitvitate: -44dBV/Pa

De data asta o sa incerc sa ofer informatii esentiale cat mai succinte, dat fiind ca aici lumea doar arunca un ochi pe anumite caracteristici si trece mai departe. Castile cantaresc 198g, sunt INCREDIBIL de usuoare si comode, va asigur ca va puteti juca 10-15 ore fara sa le simtiti pe cap, sunt aboslut perfecte pentru sesiuni lungi spre foarte lungi de gaming, evident ele se descurca la fel de bine si la cele scurte (1-2 ore) nu ma intelegeti gresit.

Creative SoundBlaster Tactic3D Fury

Creative Fury vine cu un singur set de pernite, dintr-un material textil si desi la alte casti acest lucru reprezinta o problema pentru ca sunt inutilizabile la LAN-uri din cauza faptului ca se aud prea incet, cu ajutorul difuzoarelor de 40mm FullSpectrum si a Scout Mode-ului va asigur ca daca dati castile la maxim nu auziti sunetul trenului care trece la 3m de voi, ipotetic vorbind. Castile se conecteaza la PC cu ajutorul adaptorului DualMode pe USB sau direct in Jack de 3.5, insa veti avea nevoie de un splitter pentru a beneficia de microfon si casti (o singura mufa). Evident, recomandarea mea este sa folositi castile prin adaptorul Dual Mode pentru ca, daca va setati castile cum trebuie (Equalizer+Scout Mode) va asigur ca oriunde ati sta – cladire zgomotoasa, gara, aeroport; va veti putea concentra la joc pentru ca nu o sa va deranjeze nimic din afara jocului daca le folositi la un volum decent (60-70%). Acum o sa ziceti ca daca le folositi la 70% sunetul o sa se auda ca naiba, sunetul este „fidel” pana la 80-85%.

Cablul nu este matisat, in schimb este un cauciuc foarte rezistent – in cazul meu s-ar fi stricat dupa 2-3 zile, insa inca rezista (~2 saptamani) deci este un semn bun. De asemenea, microfonul este detasabil – in cazul meu s-ar fi stricat dupa 4-5 zile, insa inca rezista, inca un semn bun. Acum probabil va ganditi ca sunt un maniac debil mintal care arunca cu castile prin casa, eh nu, chiar sunt foarte calm, insa cainele meu e atras de orice fir care porneste din unitate si stape masa. Microfonul mereu l-am stricat pentru ca ma jucam cu el in waiting/queue time. Calitatea microfonului este una chiar decenta, la sectiunea de mai jos din review o sa prezint si o lista cu minusuri si plusuri vis-a-vis de alte casti aflate cam pe la acelasi pret.

Ajustarea volumului se face prin rotirea potentiometrului amplasat pe telecomanda in line pe care o gasim pe firul castilor, tot acolo gasim si switch-ul pentru oprirea sau pornirea microfonului. La capitolul design, singurul lucru bun (cel putin din punctul meu de vedere) este culoarea rosie a firului care este super cool, in rest ele nu sunt chiar cele mai aratoase casti de pe piata.

 

Galerie foto

{gallery}/2014/04-gaming-gear/creative-fury/galerie:172:110:0:1{/gallery}

 

Experienta in timpul utilizarii

Dat fiind ca m-am jucat ceva timp cu Fury-urile si ca am fost si la un lan event cu ele, o sa fiu foarte precis atunci cand spun ce voi spune si probabil ca multi o sa fiti surprinsi de ce voi scrie mai jos. Haideti sa incepem cu lan-ul, la lan evident ca este galagie, muzica, tipete, urlete, dat fiind ca a fost un LAN in Romania unde s-a jucat doar semifinala si finala nu a fost chiar asa multa lume, deci putem scoate tipetele si urletele, in schimb era galagie si muzica. In echipa mea cineva folosea niste casti ASUS Vulcan ANC, HyperX Cloud si 2x Natec Genesis (habar n-am modelul). Castile ASUS au active-noise-cancelling, si baiatul respectiv nu cred ca auzea call-urile cum trebuie, era destul de mult haos din partea lui. In cazul meu, nu am avut niciodata vreo problema in a auzi call-ul, la fel a fost si in cazul baiatului care se juca de pe HyperX Cloud, in schimb ceilalti doi coechipieri de-ai mei care aveau Natec Genesis, sincer mai bine jucau fara casti.

Asadar, ca sa concluzionam capitolul izolare fonica, castile Creative Fury se descurca foarte bine, la un volum mediu-ridicat.

Evident, foarte important este si capitolul calitate. Calitatea castilor pentru gaming iti dai seama atunci cand poti sa iti faci o „imagine virtuala” a adversarilor dupa cum ii auzi. De exmplu, pentru aceste casti m-am jucat Call of Duty 4 sau Modern Warfare 1, unde pe harta Backlot la obiectivul A este o cladire cu 1 etaj si subsol. Cu majoritatea castilor de gaming auzi doar anumite zgomote calumea (sunetul de tabla de la subsol) si sariturile in anumite locuri (de exemplu unde este lemn). In schimb cu Creative Fury nu a fost foarte greu sa-mi dau seama de locatia adversarilor in cladirea respectiva.

Creative SoundBlaster Tactic3D Fury

Pentru acest test am avut nevoie de ajutorul a 2 prieteni, pe care i-am pozitionat unul la subsol si unul la parter. Fiecare se misca in directii diferite, random fara sa mi le precizeze. Intre timp eu fiind la etaj, saream de sus si cand ma auzeau ei ca am aterizat se opreau. Testul era simplu, dat fiind ca poti trage prin pereti la acest joc a trebuit sa „spamez” cu gloante o zona in care credeam eu ca sunt ei. Din pacate la subsol nu am putut spama gloantele insa i-am zis cam pe unde e si va pot spune ca aceste casti iti ofera o coordonare foarte buna, sunet-gandire. Se disting foarte usor sunetele (lemn, tabla, pamant, gresie, etc) si te ajuta si foarte mult sa dibuii adversarii (stanga, dreapta, jos, sus). Cu alte casti, cand te aflii la un etaj superior e mai greu sa iti dai seama daca adversarul aflat cu 2 etaje mai jos se misca in stanga pe langa punctul X sau punctul Y, pur si simplu il auzi ca e in dreapta, dar nu stii unde, nu stii daca e la subsol sau la primul etaj.

 

Concluzii

De obicei castile de entry-level nu sunt neaparat cea mai buna optiune optiune pentru LAN Party-uri, pentru ca evident nu o sa obtii izolarea fonica de care ai nevoie sau volumul de care ai nevoie ca sa acaparezi zgomotul. In cazul Fury-urilor eu am ramas uimit si chiar nu credeam ca aceste casti imi vor satisface nevoile, asadar daca vreti niste casti foarte bune de LAN (evident si pentru acasa) va recomand cu caldura aceste casti la un pret uimitor pentru ceea ce ofera.

Creative SoundBlaster Tactic3D Fury

Bun, acum probabil va intrebati doua chestii: Prima ar fi de ce le-am numit entry-level, poate va ganditi ca le-am numit asa ca sunt proaste, din contra entry-level-ul poate avea si produse bune, exact cum este cazul acestor casti. A doua chestiune ar fi „ang a mai zis si de x si de y ca sunt bune, pe care totusi sa o aleg?”. E simplu, daca te duci o data pe luna la cate un LAN, asculti foarte multa muzica incat sa conteze si ai o placa de sunet foarte buna atunci ia-ti HyperX Cloud, daca nu go4Fury, Creative Fury.

Eu de fiecare data cand fac review-uri la periferice nu ma uit la preturi, iar de data asta ma asteptam la un pret de 350-400 RON datorita: calitatii audio, microfonului detasabil, calitatii firului si al confortului. Creative a reusit sa ma surprinda cu inca un produs foarte bun si care, din pacate, nu este foarte popular printre gameri.

  • Castile Creative Fury pot fi achizitionate de aici la pretul de 236,43 RON.

 

Plusuri si minusuri

great-for-gaming

+ Adaptor audio USB
+ Cablu
+ Confort
+ Calitate audio

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.