Sa iti gasesti perechea de casti potrivita nu e niciodata usor. Te documentezi, citesti review-uri, dar parca nu este indeajuns. Nu poti avea incredere in cei care fac review-urile sau pur si simplu poate ei percep sunetele diferit fata de tine si rezultatul poate fi dezastruos. Eu fiind un „veteran” al castilor ma pot pronunta destul de usor vis-a-vis de calitatea castilor si fiind un jucator profesionist stiu cand pot sa recomand o pereche de casti si cand nu.

kingston-hyperx-cloud-headset-0125De doua saptamani testez o noua pereche de casti: HyperX Cloud. De data aceasta, aceste casti au fost supuse la o groaza de teste, pe langa testele „de acasa” in care poti observa calitatea difuzoarelor, calitatea microfonului, etc, am fost si la doua LAN Party-uri cu ele. Pot spune ca acest review este complet din toate punctele de vedere si chiar m-as bucura daca la fiecare pereche de casti ar fi doua LAN Party-uri la care sa pot testa castile, de data asta au fost asa ca enjoy the review.

HyperX este un producator arhicunoscut pentru calitatea SSD-urilor, memoriilor precum si a USB Stick-urilor, iar ei, acum, vor sa domine piata de periferice cu HyperX Cloud. Aspectul este foarte profi, specificatiile sunt de asemenea foarte impresionante, insa, haideti sa va arat exact rezultatele testelor mele, precum si roadele firmei HyperX pentru constructia unui headset de gaming impresionant.

 

Prezentare si specificatii

Castile au pernute realizate din spuma cu memorie, de asemenea suportul de sustinere pe cap este imbracat in piele, interiorul fiind realizat dintr-un aliaj de aluminiu care ofera produsului rezistenta la socuri.

kingston-hyperx-cloud-headset-0222Castile Kingston HyperX Cloud vin cu cateva accesorii foarte importante: 2 prelungitoare ale firelor si o pereche aditionala de pernite – din material textil. In pachet exista doua tipuri de pernite, cele preinstalate din piele sintetica si cele din material textil. Dupa o perioada indelungata de utilizare pernitele din piele sintetica se deterioreaza, la majoritatea producatorilor de periferice nu ai „schimburi” pentru perechea ta de casti, insa Kingston HyperX te ajuta sa „prelungesti viata” castilor incluzand in pachet si o pereche aditionala de pernite (cele din material textil).

Lungimea cablului este de 1 metru, el este impletit si daca vi pare cam scurt, in pachet gasiti inca un prelungitor de fir de 2m. Pe langa acest cablu de 2m in pachet mai gasiti un prelungitor de cablu pentru iPhone de inca 10cm. Pe langa aceste doua prelungitoare, mai gasim in pachet inca un prelungitor de 1m pe care exista si telecomanda in-line. Ajustarea volumului se face prin rotirea potentiometrului amplasat pe telecomanda in-line pe care o gasim doar pe prelungitorul de 1m. Switch-ul care permite oprirea sau pornirea microfonului este situat pe aceasi telecomanda, asadar daca ai nevoie de ajustarea volumului rapida vei fi obligat sa joci cu acest prelungitor.

Castile ofera o calitate remarcabila prin intermediul difuzoarelor dinamice de 53mm capabile de HiFi, cu un nivel al sunetelor de pana la 98 de decibeli.

O alta caracteristica foarte importanta la o pereche de casti este confortul. In cazul castilor Cloud de la Kingston HyperX va pot spune ca am stat intr-o zi cu ele 12 ore pe cap (la LAN Party-ul de la LSE) si va pot spune ca la sfarsit cand m-am ridicat eram cat pe ce sa nu le scot de pe cap pentru ca practic uitasem de ele la cat de confortabile au fost.

In plus castile sunt compatibile cu PS4, o gama larga de tablete si telefoane si vine de asemenea si cu un adaptor pentru avion.

Microfonul este detasabil iar constructia este facuta din aluminiu pentru durabilitate.

Pe de alta parte specificatiile tehnice arata si ele foarte bine:

  •     Frecventa de raspuns la casti: 15Hz – 25KHz
  •     Impedanta: 60Ω
  •     Difuzoarele: Dinamice, Inchise Ø 53mm
  •     SPL(Sound pressure level): 98 ±3 dB
  •     Frecevanta de raspuns microfon: 10Hz – 12KHz
  •     Greutate casti+microfon+cablu: 350g
  •     Lungime cablu: 1 m
  •     Lungime prelungitor: 2 m
  •     Conectivitate: 2x Jack-uri de 3.5mm (casti+microfon)
  •     Izolare fonica: ~ 20 dBa
  •     Presiune cupa: 5N

Dupa cum am precizat si in articolul de la Logitech G230 urechea umana percepe sunetele cu frecventa situata intre 16Hz-20Khz. Adica sunetele de joasa frecventa (sub aproximativ 16 Hz) nu iti provoaca senzatii auditive. Incepand cu aproximativ 16 Hz, auzi sunete pe care le poti deosebi. Totodata, vibratiile de frecventa foarte inalta (aproximativ 20 kHz) nu iti mai produc senzatii auditive. Aceasta limita superioara difera mult de la o persoana la alta si scade odata cu varsta. De exemplu, o persoana de 40 de ani percepe sunetele de foarte inalta frecventa la un maxim de 18Khz, conform studiilor de specialitate.

Asadar nu ar trebuii sa ramaneti uimiti, atunci cand vedeti 15Hz si 25KHz, de calitatea castilor in sine va veti convinge dupa ce veti termina de citit tot articolul.

 

Galerie foto

 {gallery}/2014/04-gaming-gear/hyperx-cloud/galerie:123:110:0:1{/gallery}

Galerie foto accesorii

 {gallery}/2014/04-gaming-gear/hyperx-cloud/galerie-accesorii:123:110:0:1{/gallery}

 

Teste si experienta in timpul utilizarii

kingston-hyperx-cloud-headset-02318De fiecare data cand merg la un LAN Party ma asigur ca am cel mai bun gear posibil, de data asta nu m-am asigurat pentru ca acasa nu apucasem sa testez castile asa ca, Kingston HyperX Cloud puteau fi o surpriza neplacuta. Dupa ce mi-am instalat calculatorul la LAN, mi-am scos meticulos castile din ghiozdan si le-am bagat in jack-urile audio de pe placa de baza GIGABYTE G1.Sniper M5 care are placa audio Creative SoundCore 3D. Mi-am activat Scout Mode-ul din setarile placii audio si mi-am pus castile pe cap. Pentru ca inca nu aveam adversar la LAN am inceput sa ascult muzica si atunci am ramas total impresionat de calitatea lor. Sunetele de frecventa inalta se auzeau incredibil, cu volumul dat la jumatate nu mai auzeam absolut nimic din jurul meu, datorita izolarii zgomotului de fundal al castilor.

In pauza dintre meciuri eu ma jucam Counter Strike cu ceilalti jucatori aflati la LAN si dat fiind ca puteam sa-mi dau seama imediat de pozitionarea adversarilor si ca nu ma deranja ca eram la un LAN Event cu peste 300 de oameni care jucau in jurul meu, am fost acuzat de Wallhack :). Evident ca nu era cazul, asa ca am invitat jucatorul care m-a acuzat de cheat-uri sa testeze si el castile si a ramas uimit si super incantat de casti si va pot spune ca a afirmat „Nu cred ca exista asa ceva, e ca si cum ai avea un wallhack special care se formeaza pe baza detaliilor pe care le auzi datorita castilor”.

Evident, fiind la LAN Party nu poti sa stai cu microfonul pornit tot timpul pentru ca, nu stiu daca va puteti imagina 300 de oameni care vorbesc in acelasi timp, insa eu va pot spune ca daca cineva isi lasa microfonul pornit si nu blocheaza deloc zgomotul de fundal si tu stai cu castile pe urechi primul instinc pe care o sa il ai este sa-ti arunci castile in persoana respectiva. Am facut si eu experimentul asta la LAN cu echipa mea si sincer cred ca daca il mai lasam un pic pornit eram pe cale sa simt 4 perechi de casti aruncate inspre mine. Asadar folosind miraculoasa functie „Push2Talk” am testat la un coleg de echipa ca sunetul transmis de microfonul meu era aproape impecabil si nu prea se auzea zgomotul de fundal atunci cand vorbeam.

poza1La un LAN Party de League of Legends calitatea castilor este aproape irelevanta, cel mai important este ori sa ai izolare fonica buna ori sa poti da volumul la maxim ca sa acopere zgomotul de fundal si sa ai un microfon decent. Kingston HyperX Cloud este perechea ideala pentru LAN-uri deoarece atunci cand vorbesti nu se aude mai deloc zgomotul de fundal si volumul dat la 50% iti acopera in totalitate zgomotul de fundal si nu este deranjant nici pentru urechi.

A doua zi m-am decis sa incep sa testez castile si in FPS-uri, ajungand pe un server public de 32 de persoane in Call of Duty 4, unde va pot spune ca este haos si teoretic nu prea poti auzi nimic, insa cu Cloud de la Kingston HyperX am putut sa ma joc relaxat si sa imi dau seama intotdeauna de unde vin adversarii.

10265424 739802169397357 5411105925814804347 oDupa experienta placuta pe un server public de CoD4, m-am decis sa testez castile si in Counter Strike Global Offensive, deoarece atunci cand primesti o grenada „Flashbang” esti surzit si orbit pentru aproximativ 2-3 secunde. In cazul castilor Cloud efectul de orbire evident ca dureaza tot 2-3 secunde, insa in cazul efectului de surzire acesta dispare dupa aproximativ 1 secunda, adica poti sa-ti dai seama din ce parte trage adversarul.

 

Concluzie

Pe partea de gaming, (calitate audio, izolare fonica, microfon), am fost extrem de multumit. De asemenea, muzica se aude divin, designul este placut si greutatea castilor nu depaseste 350 de grame, microfonul este detasabil asa ca puteti purta castile si pe strada linistiti. Este prima oara cand imi conectez o pereche de casti de gaming la telefon sa ma plimb prin casa sa ascult muzica pentru ca chiar este cea mai buna calitate audio pe care am intalnit-o pana acum la o pereche de casti pentru gaming.

In orice caz, daca esti un gamer casual care nu participi la LAN Party-uri, Plantronics RIG raman in continuare cea mai buna optiune pentru un home user dependent de calitate audio in-game. Per total, Kingston HyperX Cloud Pro Gaming Headset multumeste o parte mare de utilizatori si este o achizitie foarte buna mai ales pentru LAN Party-uri.

Castile HyperX Cloud pot fi achizitionate de la eMAG la pretul de 449 Lei.

 

Plusuri si minusuri

great-for-gaming

+ Confort
+ Izolare fonica
+ Calitate audio
+ Aspect

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.