Daca anul 2015 a fost clar anul HyperX in materie de casti, in acest sfarsit de an Logitech a faurit o noua pereche de casti, care la prima vedere arata ok pe hartie. Cu un design futurist si nonconformist G633 si G933 reprezinta inovatia lor de anul acesta, pe langa G910.

Foarte multe persoane au apreciat noul design al castilor. Rareori am mai auzit pareri contra. Evident gusturile nu se discuta, dar daca ati fost fani ai seriei Stargate SG-1 este imposibil ca aceste casti sa nu va trimita cu gandul la acel serial epic. Pana acum am observat iluminarea RGB doar la o alta pereche de casti – Razer Kraken si va pot spune ca la G633 sistemul de lumini, care poate fi remarcat pe lateralul cupelor, este intr-adevar un add-on foarte fericit la design.

Logitech G633 review

 

Prezentare si specificatii

Fata de competitorul direct – Hyper Cloud v2, G633 vine cu un singur set de pernite – din material textil, material folosit la majoritatea castilor Logitech. Multi considera castile cu pernitele din material textil, casti pentru home-use nicidecum pentru LAN-uri, insa izolarea fonica a acestor casti este una destul de buna, poate chiar mai buna decat a Cloud-urilor deoarece cupele acopera urechea integral.

Logitech G633 reviewConectivitatea castilor cu PC-ul se poate face atat prin USB (cablu cauciucat) cat si prin audio jack de 3.5mm (cablu matisat). In ultima perioada am observat ca este foarte la moda sa-ti conectezi castile in PC/device cu o singura mufa, observam acest lucru si la Logitech-uri. Nu am inteles si nici nu o sa inteleg de ce Logitech nu a facut cablu matisat pentru conectivitatea prin USB, cablul este de o calitate foarte slaba si daca cumva ai ghinionul sa-ti ajunga sub scaun va trebui sa cauti cutia de la G633 sa-ti scoti celalalt cablu :).

Difuzoarele sunt de 40 mm, castile avand o frecventa de raspuns de 20Hz-20KHz,o impedanta de 39 Ohmi (pasiv) si una de 5k Ohmi (activ). Microfonul care poate fi activat si dezactivat foarte usor este unidirectional cu o frecventa de raspuns aflata intre 100Hz – 20KHz.

Castile au de asemenea 3 butoane programabile, iluminare RGB pe lateralul cupelor, cat si a logo-ului aflat pe cupa, cu pana la 16.8 milioane de culori. Castile pot fi folosite in modul 7.1 Dolby sau DTS Headphone:X Surround Sound, numai daca instalati driver-ul castilor (Logitech Gaming Software).

specs

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Design-ul castilor mi-a atras atentia, chestia asta se intampla rareori si deobicei este de bine, daca la produsele facute de Mad Catz, Jizz, Newmann, Gamdias, etc imi iau foc ochii si sunt nevoit deseori sa ma duc la oftalmolog, in cazul noilor produse Logitech (G410, G910, G633, G933) am fost tot la oftalmolog sa-mi imbunatatesc dioptriile sa nu cumva sa am probleme in vederea vreunui detaliu. Da, ok, design-ul e irelevant voiam doar sa subliniez ca anumite firme chiar nu pot sa faca unul placut ochiului uman (sau european), dar evident gusturile nu se discuta. Spre norocul meu, in perioada in care am avut castile pentru review am avut 2 LAN-uri destul de mari si importante, reusind sa le folosesc acolo am putut sa ajung si la o concluzie asupra calitatii castilor si a mai multor aspecte.

Logitech G633 review

In primul rand va pot spune ca sunt foarte comode – am reusit sa mi le uit pe cap timp de 12 ore la LSE Lan Party v14 si sunt foarte rezistente – la Dreamhack colegul meu de echipa a reusit (de bucurie) sa-mi traga o mare palma in casti, dand cu ele in pamant. M-am uitat la el urat (desi castigasem) si apoi la casti cu o privire de Pug cersetor de mancare rugandu-ma la Dumnezeu, in timp ce ma intindeam dupa ele, „sa nu cumva sa se sparga, doamne ajuta!”. Le am ridicat, m-am inchinat si cand am deschis ochii, aveau doar ceva praf pe ele. Am rasuflat usurat si am realizat ca sunt intacte, nici macar nu s-au zgariat. La LSE nu stiu daca ati fost, in schimb daca ati fost puteti confirma ce scriu eu aici – este foarte multa galagie – ma refer daca te joci si incerci sa te concentrezi. Coechipierii mei, an de an imi cer casti care izoleaza decent, pentru ca in primul an, baietii mereu au venit cu ce aveau pe acasa. Eu unul mereu vin cu ce casti am la review in perioada respectiva si cu o pereche in plus in cazul in care nu sunt ce trebuie castile pe care le am. Anul acesta am avut norocul sa am la mine G633-urile. Pe langa faptul ca nu am transpirat cu ele pe cap, izolarea sunetului de fundal (produs de oamenii care vorbeau in boxele de 10m inaltime aflate la 6m de mine, sau de baietii de la CS:GO care tipau de fericire la fiecare kill) a fost una perfecta. Puteam sa ma concentrez perfect, parca eram acasa in camera mea, in liniste. In schimb de fiecare data cand coechipierul meu, care a venit cu castile de acasa – Siberia v2, reusea sa-mi sparga timpanul, din cauza calitatii inferioare a microfonului. In schimb baietii mei nu au avut nicio problema cu asta, pentru ca microfonul aflat pe G633 este absolut perfect pentru LAN-uri, reusind sa ignore sunetul produs pe fundal, transmitand tare si clar ce vorbeam.

Acasa, am zis sa incerc castile si in Counter-Strike: Global Offensive, zis si facut, am intrat prima oara in softul de la Logitech, si dintr-o data mare surpriza mare, avea presetate equalizere pentru fiecare joc in parte. Am selectat FPS si am ramas FOARTE placut surprins de cat de clar era sunetul si cat de bine se auzeau pasii cu eq-ul setat pe FPS. De obicei sunt eu nevoit sa-mi setez astfel castile sau sa folosesc alte casti cand ma joc shootere, insa in sfarsit Logitech a reusit sa implementeze EQ-uri prestabilite, bine facute si optimizate pentru fiecare joc in parte. Lipsa unui bass puternic reduce in acelasi timp si sunetul puternic al armelor, de aici si „micul avantaj” cu pasii.

Am reusit sa testez castile si in Black Ops3, unde sunetul nu este extrem de important, insa atunci cand joci Domination sau Hardpoint si te uiti numai in fata dupa inamici, cu greu reusesti sa te intorci in timp util sa omori adversarul din spate, asta daca nu il auzi. Cu 633 mi-a fost destul de usor sa fac asta, chiar daca sunt FOARTE multe zgomote de fundal care nu ar trebui sa existe intr-un joc de tip Multiplayer.

 

Concluzii

Nu am vrut sa par evident in tot restul articolului, dar aceste casti sunt probabil cel mai tare produs late 2015 si probabil pentru o lunga vreme face parte din categoria „cea mai buna pereche de casti de gaming” – cel putin momentan. Sunt tare curios cu ce pereche de casti o sa vina HyperX/Razer pentru a detrona Logitech-urile, si mi-e foarte greu sa cred ca o sa apara altceva mai bun in urmatoarele luni.

Singurul minus pe care l-am gasit la aceste casti de GAMING, este ca bass-ul are un nivel foarte scazut – asta pentru audiofili (pentru gamerii care asculta muzica random atunci cand se joaca, acel nivel de bass este indeajuns). A da, si firul cauciucat, in rest, fiabilitatea, calitatea, izolarea fonica si EQ-urile sunt punctele forte ale acestor casti.

Pretul este cam mare pentru bugetele romanilor, insa merita 699 Lei pe deplin.

Logitech G633 review

Daca Logitech G430 si G230 si-au pierdut valoarea anul trecut – existand mult mai multe produse la pret similar la o calitate mult mai buna, ma indoiesc ca o sa se intample la fel cu G633.

editors choice

+ Confortabile
+ Durabilitate
+ Profile EQ pentru fiecare joc in parte
+ Calitate microfon

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.