Logitech G933 Snow sunt in esenta acelasi lucru cu G633, evident diferenta fiind facuta de modul de functionare wireless. Despre Logitech G633 v-a vorbit ang si a facut-o asa cum nu se poate mai bine, eu am sa va povestesc despre ce inseamna sa folosesti o pereche de casti super buna, dar wireless.Si eu am testat G633 atunci cand le-a realizat ang review-ul. Nu puteam sa le ignor, eram super curios si asa ca le-am verificat.

M-au impresionat la capitolul calitate audio, insa dimensiunile lor mari m-au facut sa le ignor deoarece prefer castile ceva mai lejere.

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1 Wireless Gaming Headset

Sunt adeptul castilor usoare si confortabile si nu prea se potriveau cu cerintele mele. Plus ca nu prea ma dau in vant dupa cupele mai patratoase.

Dar au venit castile Logitech G933 Snow la review si ang era prins cu toate campionatele de League of Legends. Castile l-au asteptat, dar evident, eu mi-am bagat nasul si am inceput sa ma joc cu ele.

Intr-un final nu i-am mai dat castile pentru ca au inceput sa imi placa si veti vedea mai jos, la capitolul experienta in timpul utilizarii de ce.

Hai sa trecem prin specificatii si caracteristici

 

Specificatii si caracteristici

Mai jos aveti specificatiile. Stiu ca seamana cu restul specificatiilor castilor de pe internet. E normal. Toti declara niste frecvente si niste dimensiuni de difuzoare si cam atat. Ar fi fost mai interesant sa vedem si greutate sau dimensiune interioare ale cupelor. Eh, asta e.

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1 Wireless Gaming Headset

Difuzoarele sunt trecute prin materialele Logitech de marketing ca fiind Pro-G si ca sunt patent pending. E foarte interesant de stiut aspectul asta pentru ca e posibil sa fie dezvoltate in-house de catre ei.

Autonomia declarata de catre Logitech e chiar buna, insa, in realitate este mult mai mica pentru ca nu te vei juca folosind volumul la jumatate. Cu volumul la maximum eu am atins aproximativ 4 ore si asta e o valoare chiar slaba. Partea buna este ca poti spori autonomia daca dezactivezi iluminarea.

MIcrofonul este unidirectional si are noise cancelling si este si retractabil. De fapt cred ca cel mai corect ar fi sa spunem ca poate fi prelungit. A da, are si flip-to-mute.

In software exista si egalizator modificat de catre Logitech astfel incat sa se potriveasca cu stilul tau de joaca. Am ramas surprins sa observ ca cel FPS e mult mai bun decat FLAT cum jucam eu de obicei.

 

Galerie foto

 

Software

Evident, este vorba de acelasi LGS, Logitech Gaming Software care motorizeaza toate perifericele Logitech. Daca ai folosit pana acum periferice de la ei iti vei da seama instant pe unde trebuie sa umbli.

Iar daca nu, te vei prinde foarte repede deoarece aplicatia este foarte curata si usor de inteles. Evident, exista optiunea sa sincronizezi castile cu mouse-ul si cu tastatura daca acestea sunt tot Logitech si te vei bucura din plin de noul tau look de brad de Craciun. Serios oamenilor, e cea mai tampita optiune. Scapati de ea. Nu vreau tastatura sa faca valuri, vreau tastatura doar sa ilumineze asa cum am ales eu. Mouse-ul nu ma intereseaza cum se aprinde si nici castile. Asa ca de ce sa va mai bateti capul cu sincronizarea asta inutila? Cand tastatura oricum trebuie scoasa din schema.

Bineinteles, butoanele de pe casca sunt programabile si mi-am dat seama de-a lungul timpului ca sunt total inutile. In afara sa le apas din greseala nu am facut absolut nimic cu ele.

Nu imi vine sa apas butoane pe cap atunci cand sunt la PC. Chiar nu imi vine. Am mainile pe mouse si tastatura, nu ma scarpin asa frecvent dupa ureche incat sa am vreun motiv sa stea mana undeva in apropierea butoanelor. Asa ca eu nu le vad rostul. Deloc.

Rotita de volum poate sa fie utila daca nu ai deja una pe tastatura. Dar daca ai deja, mai rau te vei incurca in cea de pe casca. De absolut fiecare data cand dadeam castile jos de pe cap sau le puneam pe cap invarteam rotita din greseala.

 

Experienta in timpul utilizarii

Chestia este ca atunci cand le-am desfacut ma uitam ca o curca-n lemne la toate cablurile din pachet. Nu am reusit sa inteleg atunci de ce exista si un cablu jack-jack. Am vazut conectorul pe casti si pe receiver si am crezut ca mi-am dat seama. Am crezut ca e acolo e util doar pentru a conecta castile in asa fel incat sa le folosesti si atunci cand nu au bateria incarcata.

De fapt, jack-ul de pe receiver poate fi folosit drept line-in si acolo poate fi conectat telefonul si acel receiver USB va mixa sunetul cu cel din PC si vei auzi in casti si telefonul.

E o combinatie de genul Plantronics RIG, dar gandita altfel.

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1 Wireless Gaming Headset

Ma rog, trecem rapid peste acest mic episod prostesc. Le-am conectat, aveau baterie si am trecut direct la jucat. Bateria are o atunomie decenta si prima oara cand auzi avertizarea ca se consuma te intrebi ce dracu piuie in casti. Si, brusc, ramai fara zeama. Reflexul? Infigi cablul USB in ele.

Si ghici ce? A doua zi le scoiti din cablul USB si te joci iar pana la epuizare.

A treia zi la fel, a patra, a cincea si pana la urma iti bagi picioarele si ajungi sa le folosesti conectate pe USB permanent.

In cele 30 de zile cat le-am testat cred ca doar 2 zile le-am folosit in modul wireless.

Chestia e ca atunci cand am profitat la maxim de faptul ca sunt wireless, nu le-am folosit in gaming, ci in niste conf call-uri. A fost minunat sa nu stau cu nasul lipit de laptop si sa ma pot duce la buda cu castile pe cap:).

Insa, desi sunt pline de o gramada de caracteristici, el de fapt stralucesc la calitatea audio. Si e al naibii de misto sa testezi G633 si apoi cand le pui pe G933 pe cap sa observi ca sunt absolut identice in materie de sunet si ca singura diferenta o face lipa cablului.

Mi-a placut chestia asta si la G403 wired si wireless. E o chestie misto sa exista varianta cu fir, dar si varianta fara fir si sa fie aproape identice. Iti lasa impresia ca producatorul parca chiar s-a chinuit sa scoata pe paita produsele acelea.

Microfonul nu mi s-a parut extraordinar, insa optiunile de noise cancelling il fac superior celor pe care probabil ca il cunoasteti de pe HyperX Cloud 2 si Revolver.

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1 Wireless Gaming Headset
Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1 Wireless Gaming Headset

 

Concluzii

Logitech G933 Snow sunt al naibii de scumpe. Costa 999 Lei, iar varianta normala, adica negre costa 899 Lei. Ca de fiecare data castile limited edition care doar au alta culoare costa mai mult fara vreun motiv anume. Imi aduc aminte de primele casti mai de doamne ajuta pe care mi le-am cumparat SteelSeries 5HV2 Mousesports. Am dat o caruta de bani pe ele doar pentru ca erau albe.

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow 7.1 Wireless Gaming Headset

Nu aveau absolut nimic in plus fata de cele negre. Dar am o slabiciune pentru castile albe.

Eu unul le-as cumpara pe G933 Snow, insa tie, gamerule care nu trebuie sa arunci cu banii pe fereastra iti recomand sa iti cumperi G633. Iti vor oferi exact acelasi lucru dar la un pret ceva mai normal.

Nu o sa poti sa mai conectezi chestii la receiverul wireless, dar nu va sta pe loc planeta Pamant din cauza asta. O sa te descurci la fel de bine si fara o serie din caracteristici care tin strict de faptul ca G933 sunt wireless.

Editor's Choice WASD Award
+ Aspect
+ Flexibilitate conectare
+ Calitate audio
+ Egalizator

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.