V-am mai spus cat de tare mi se pare miscarea celor de la Fnatic prin intrarea pe piata de periferice. Si cea mai misto parte mi se pare faptul ca nu au cumparat un producator de mana a doua, ci Func. Un producator care desi nu a scos pe piata foarte multe produse, a scos unele de o calitate exceptionala.

Va povesteam in review-ul mouse-ului Flick G1 ca au mostenit cateva chestii de la Func. Printre ele se numara si calitatea si mouse-ul Flick G1 chiar a reusit sa ma impresioneze.

Oare e capabila si tastatura Rush G1? Habar n-am. Vom vedea. Sunt la fel de curios si eu, desi la prima vedere pare o tastatura banala.

 

Layout

Cum spuneam, la prima vedere pare o tastatura de gaming cu LED-uri rosii,  normala si fara nimic fancy. Acesta nu este un lucru rau pentru ca pana la urma o tastatura de gaming trebuie in primul rand sa te ajute sa joci mai bine si in mod clar butoanele suplimentare si dedicate nu te vor ajuta in niciun fel pe scena competitiva.

Asta este de fapt si ideologia Fnatic. Daca ati apucat sa va uitati pe site-ul lor, probabil va aduceti aminte de acel text in care spuneau ca functionalitatea e mai importanta decat niste LED-uri colorate.

 DSC5586

Eu ii inteleg. Dar mai mult ca sigur cei ce nu au apucat sa activeze macar in scena semi pro gaming vor avea dificultati in a intelege de ce o tastatura de gaming este buna chiar si cand nu arata ca un OZN.

In ceea ce priveste dimensiunile, Rush G1 are blocul principal de taste de 28,5 cm. La fel ca si Logitech G810 sau G610. Acest lucru se traduce printr-o adaptare usoara in caz ca te intereseaza sa treci de la acele tastaturi la aceasta.

Legat de simplitatea tastaturii, de fapt aceasta permite acces rapid si la functii multimedia, insa folosind tasta FN.

Tastatura este inzestrata cu 5 profile care pot fi schimbate intre ele folosind combinatii FN+F7-F11. In toata afacerea asta mi-a placut ca vei fi avertizat pe ecran ce profil a fost activat. Ar fi mers iluminarea diferita a tastei corespondente acelui profil, dar parca nimeni nu se uita la tastatura atunci cand se joaca.

De asemenea, deci este o tastatura simpla, fara extra taste, Rush permite folosirea a 10 macro-uri. Acestea pot fi folosite pe oricare dintre tastele tastaturii si, sincer, sa fiu e cea mai fericita metoda de a implementa aceasta functie.

 

Galerie foto

 

Software

Este de departe cel mai trist capitol pentru aceasta tastatura. Bine, software-ul functioneaza, dar pune la dispozitie 3 optiuni. Singurele optiuni sunt acelea de a transforma tastele normale in taste cu diferite functii printre care si cele macro. In ceea ce priveste schimbatul functiilor cu copy sau paste sau whatever totul merge in regula. La partea de macro-uri insa, acestea se dovedesc a fi total inutile. Exista un macro recorder, insa acesta nu inregistreaza delay-ul dintre apasarile de taste sau durata unei apasari. Executa totul la 1ms.

Si daca e ceva ce am invatat de-a lungul timpului, niciun joc nu va executa macro-urile cu timp prea mic intre actiuni.

soft1

soft2

Ce vedeti in screenshot-urile de mai sus reprezinta tot ceea ce poate sa ofere tastatura Rush G1.

 

Experienta in timpul utilizarii

M-a impresionat de la prima atingere. E fina si parca te cheama sa pui mainile pe ea:). Lasand gluma la o parte, coatingul tastaturii si al tastelor este al naibii de placut. E cea mai placuta senzatie dintre toate tastaturile mainstream pe care le-am testat. Si cea mai interesanta parte este ca desi e finuta precum o gladiola, zgomotul pe care il produce seamana cu un picamr. Produce acel sunet pur de Cherry MX.

Nu zdrangane nimic in ea si nici nu joaca tastele pe loc. Este o diferenta intre Rush G1 si G610 de la cer la pamant. Si ma refer aici stric la variantele cu switch-uri Cherry MX Brown.

Daca G610 m-a facut sa ma indoiesc de felul in care functioneaza switch-urile maro, Rush G1 m-a facut sa imi aduc aminte exact de ce am preferat aceste switch-uri intotdeauna.

In ceea ce priveste zgomotul produs de taste, este mare. Este mai mare decat al oricarei tastaturi cu Cherry MX Brown pe care am testat-o de-a lungul timpului. Si mi-am dat seama de acest lucru pentru ca imi era imposibil sa scriu acest text noaptea:)

Va spuneam ca exista taste multimedia, insa, ele sunt activabile doar folosind combinatorul FN. Ei bine, am ajuns ca de fapt sa nu le folosesc. Poate sunt doar eu, insa, mi se pare prea complicat sa combin doua taste pentru a opri sunetul. Trebuie sa ma obisnuiesc cu pozitionarea a doua taste (FN+F1), nu doar una (buton dedicat mute).

La fel de inutile sunt si cele 5 profile. Daca nu folosesti macro-uri, atunci chiar nu vei avea niciun motiv sa le schimbi intre ele.

A, da. Si daca nu folosesti macro-uri nu vei avea nevoie nici sa instalezi software-ul.

Din punctul meu de vedere, aceasta tastatura este una simpla, plug’n’play. Nu este un lucru rau. Imi place genul acesta de tastaturi.

 

Concluzii

 DSC5587Tastatura Fnatic Rush G1 poate fi cumparata direct de pe site-ul lor. Adica de la aceasta adresa. Pretul ei este 129,99€, iar transportul nu este inclus. Cu tot cu transport, pretul ajunge la 152.34€ sau 681 Lei. Nu cred ca va mai aduceti aminte, dar Func KB-460, care era de fapt acelasi lucru precum Rush G1, insa, inainte ca Func sa fie achizitionati de Fnatic, costa aproximativ 690 Lei.

Diferenta e minuscula si chiar sunt surprins intr-un final platesti fara a fi nevoie de un distribuitor.

E scumpa tastatura. Are o calitate exceptionala si un feel inedit, insa pentru ceea ce ofera, pretul este mare.

Sigur, este o modalitate buna de a fi mai aproape de echipa voastra favorita. Iar daca iti plac tastaturile de gaming fara briz-briz-uri, Rush G1 e ceea ce cautati.

Tineti minte, Fnatic Rush G1 iese in evidenta prin simplitate si calitatea constructiei.

goodforgaming

+ Calitatea materialelor
+ Doua port-uri USB 2.0
+ Palmrest
– Software

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.