E ok daca nu ai auzit de Dream Machines. Este o companie a carei popularitate este crescuta mai ales in Polonia, tara de unde sunt. In Romania nu prea au fost vazuti deoarece doar Shop4PC le comercializeaza soarecii.
Desi nu pare vreun brand de renume si cu o reputatie bazata pe foarte mutle produse care sa se fi remarcat in timp, Dream Machines au scos pe piata doi soareci de gaming care au atras atentia prin pret mic si calitate crescuta.

DM1 Pro S este diferit foarte putin de DM1 Pro si desi am fi putut sa ii testam pe amandoi, nu avea niciun rost deoarece DM1 Pro S vine echipat cu senzorul PixArt PW3360. Adica cel mai bun senzor optic existent in momentul de fata, iar DM1 Pro este dotat cu PWM3310.

Acest senzor din urma este intalnit la mouse-ul SteelSeries Rival 300 si este si el foarte bun.

Dream Machines DM1 Pro S

 

Specificatii

Dupa ce am testat Cooler Master MasterMouse Pro L, as putea spune ca DM1 Pro S este varianta corecta pentru mana mea. Amandoi imi plac in ceea ce priveste dimensiunile, insa DM1 Pro S se remarca printr-o greutate mult mai mica. Asta inseamna ca il poti folosi mai lejer daca esti gamer low sens.

specs

La capitolul cifre ale senzorului sta exact cum ne asteptam de la un mouse cu acest senzor. Nu stiu de ce exista aceasta variatie intre viteza maxima de la o implementare la alta. Poate din cauza micro controller-ului. Cine stie. Cert este ca oricum cele mai mici cifre declarate de cineva pentru acest senzor, oricum sunt imposibil de atins. 7 m/s sau 275 inci pe secunda nu ai cum sa atingi miscand mouse-ul cu mana.

Iluminarea mouse-ului, desi este RGB, se diferentiaza de ceea ce am observat ca folosesc majoritatea. Este un mouse driver less si asta inseamna ca nu poti modifica iluminarea. Bine, o poti modifica, dar vei modifica si rezolutia.

Dream Machines DM1 Pro S

Dream Machines DM1 Pro S

Pentru fiecare rezolutie trecuta in tabelul de mai sus, corespunde o culoare. Eu l-am folosit pe rosu, adica 400 DPI.

Asadar, nu poti schimba nicio setare a mouse-ului decat folosind butonul pentru DPI/CPI. Este o chestie super misto pentru ca nu trebuie sa stai sa iti instalezi aplicatia daca vrei sa modifici rezolutia pentur ca nu ti-ai programat niciun buton pentru schimbat rezolutia.

Cablul este o idee cam scurt si chiar am sesizat asta intr-un mod neplacut. Dar o sa revin asupra acestui aspect la capitolul experienta.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Am sa recunosc ca am avut cateva dubii despre acest mouse atunci cand i-am desfacut pachetul pentru prima data. Se recunoaste de la o posta ca nu au pus prea mult accent pe ambalaj sau pe calitatea lui. Arata destul de cheap.

Insa dupa ce l-ai pus pe pad si incepi sa il folosesti incepi sa te intrebi de unde au mai aparut si baietii astia cu un asemenea mouse. Fara gluma, dar l-am simtit perfect in mana. Aat de bine incat nu am mai vrut sa imi pun DeathAdder-ul Chroma inapoi pe pad.

Dream Machines DM1 Pro S

Idea e simpla, pentru mine DM1 Pro S este o combinatie intre DeathAdder si G Pro. Este usor precum cel din urma, dar un pic mai mare precum DeathAdder.

Am incercat o perioada sa joc cu G Pro, dar am observat ca ajunsesem sa il tin in mana folosind finger tip grip. Acesta este primul semn ca un mouse tinde sa fie prea mic pentru mana ta. Am trecut imediat inapoi la DeathAdder si am fost foarte multumit. Dar cand l-am pus pe DM1 Pro S pe pad nici n-am mai vrut sa aud de vechiul meu mouse, DeathAdder.

Rotita este foarte ok. Nu se ridica la nivelul celei folosite de catre Cooler Master pe al lor MasterMouse Pro L, dar si aceasta este foarte ok.

Mai jos aveti un mic clip video in care imi expun impresia pe care mi-a lasat-o acest mouse dupa o singura runda de Battlefield 4. In el exista si niste footage slow motion ca sa vedeti exact cum misc tinta, precum si previziunile mele despre acest mouse.

Dupa ce veti urmari clipul sa cititi mai jos care sunt parereile mele finale, dupa ce l-am folosit mai bine de 10 ore in Battlefield 4 si aproximativ 5 ore in Battlefield 1.

 

 

In continuare imi place DM1 Pro S si am decis sa ramana mouse-ul meu main alaturi de G900 pe care il folosesc la laptop si la LAN-uri pentru ca il am mereu cu mine. Firul lui DM1 Pro S a fost enervant insa pana l-am pus intr-un bungee si asta este si recomandarea mea pentru voi. Daca aveti de gand sa alegeti acest mouse, trebuie neaparat sa folositi bungee. Firul este cam rigid pentru a fi folosit direct pe birou.

In ceea ce priveste patinele, acestea sunt foarte bune. Sunt atat de bune incat nu trbeuie sa te gandesti sa le schimbi si partea misto e ca ai in pachet inca un set de rezerva, in caz ca le tocesti.

 

Concluzie

Daca te intereseaza doar sa tintesti mai bine, fara sa ai luminite si briz briz-uri in mana, DM1 Pro S e unealta pentru tine. Serios, e atat de bun ca m-a facut sa renunt la DeathAdder. Este super usor si iti permite sa joci low sens si are si un pret super bun. Stiu ca pare super saracacios si ca nu ofera caracteristici  a la 2016. Adica luminite fancy, soft cu macro-uri, butoane programabile calibrare a suprafetei. Dar faza e ca nici nu platesti o „tona” de bani ca sa ai acele caracteristici.

Dream Machines DM1 Pro S

Ideea e ca eu chiar nu folosesc acele gimmick-uri. Sunt misto, nu neg. Dar traiesc bine merci si fara ele. Prefer sa fie senzorul top notch si sa alunece mouse-ul corespunzator, decat sa ma excit ca un caine in calduri ca vad luminite colorate.

Am uitat sa va spun si despre patine o vorba. Here goes: sunt foarte bun si mouse-ul aluneca perfect pe suprafete textile.

Dream Machines DM1 Pro S devine recomandarea nr.1 de la mine pentru cei ce vor un mouse foarte bine balansat, cu senzor excelent si cu o pret decent.

great for gaming

+ Senzor
+ Forma
+ Softwareless
+ Pret

Similar Articles

6 thoughts on “Dream Machines DM1 Pro S review

  1. Salutare, as dori sa achizitionez acest mouse, pentru CS GO in principiu, imi poti recomanda un mouse pad de minim 80 cm lungime. Multumesc anticipat, bun review!

  2. Am testat DM1 PRO S pentru 7 zile consecutiv in activitati de zi cu zi si jocuri.
    Testul a fost facut pe suprafete de carpa folosind usb 3.1. Mousepad-ul recomandat de mine este Zowie G-SR.
    Este un mouse cu hardware impresionant dar cu anumite probleme legate de calitatea constructiei.
    Rating personal: 8/10

    Pros++ – Sensor PMW3360 – Unul dintre cei mai buni senzori la ora actuala
    – Omron Switches

    Pros(pentru unii) – Aceiasi carcasa ca si Steelseries Sensei fara butoanele de pe dreapta si foarte similar cu Zowie FK1.
    – Mouse relativ mic ca marime, undeva intre Zowie FK1 si Zowie FK1+

    Cons – Carcasa nu este finisata in partea din spate, fiind foarte ascutita. Aceasta nu deranjeaza mana utilizatorului, dar poate agata mouse pad-ul sau poate adauga mai multa forta de frecare intre mouse si pad.

    Cons(pentru unii) – Scroll-ul nu era foarte stabil, dar acesta nu a afectat performata mea in jocuri.(am jump pe scroll) La miscari bruste ale mouse-ului, scroll-ul scoate un sunet ca si cum se misca in slot.

    Multumesc WASD pentru review, keep up the good work!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.