Abia ce am testat un mouse cat se poate de simplu si iata ca trebuie sa revin la unul plin de tehnologii de ultima ora si briz briz-uri. Logitech G502 promite o customizare in nenumarate feluri si vrea sa umple golul dintre G500S si G700S. In teorie acel loc ar fi fost umplut de G600, insa mouse-ul acela este destinat unui segment destul de restrans de gameri.

Asadar, in line-up-ul Logitech era nevoie de un mouse cu forma ergonomica, dar care sa ofere ceva mai multe caracteristici decat G500S. Forma lui G502 este complet schimbata fata de celelalte modele din portofoliu Logitech. Singurul cu care se poate spune ca seamana foarte putin, fiind G602.

 

Specificatii si caracteristici

Logitech G502 Proteus Core

Dupa cum puteti observa, G502 are nenumarate butoane. Pe langa asta, functiile sunt din abundenta iar cea mai mare inovatie este reprezentata de modul de adaugare al greutatilor. In teorie, obisnuirea la G502 ar trebui sa fie super usoara deoarece mouse-ul poate fi echilibrat dupa bunul plac gratie sistemului ingenios de instalare al greutatilor.

Desi rezolutia la care poate functiona senzorul mausului este de-a dreptul halucinanta, noi vom trece peste acest detaliu irelevant. Nobody needs 12k DPI:).

Oricum, senzorul PMW3366 aduce alte lucruri mai importante. Nu doar 12000 DPI. De exemplu viteza maxima la care poate functiona este si ea foarte mare pentru un senzor optic.

Un alt aspect pe care vreau sa il comentez este calitatea cablului. Logitech au facut istorie prin calitatea groaznica a cablurilor. Totusi, la G600 observasem un cablu matisat foarte bun. Si la G502 au folosit tot un cablu matisat.

La capitolul skates, G502 sta foarte bine. Logitech nu s-au zgarcit si au pus patine de mici dimensiuni in toate colturile importante ale bazei mouse-ului.

 

Galerie foto

 

 

Software

Logitech Gaming Software a fost cam la fel tot timpul. Totusi, cand a aparut cate un produs nou mai aparea si cate o functie noua. Odata cu lansarea lui G502 au introdus si cateva functii noi si acestea pot fi observate mai ales la capitolul macro editing. De acum, macro-urile pentru soarecii care suporta acest lucru pot include si „mouse events” adica puteti combina apasari de taste cu apasari de click-uri si chiar rotiri de scroll. Nu pare mare lucru, dar gamerii ce folosesc macro-uri vor putea extinde combinatiile posibile in functie de imaginatila lor, nu de limitarile software-ului. Tot ce mai trebuie sa adauge este miscarea cursorului la anumite coordonate:).

O alta caracteristica noua o reprezinta „surface tuning” care pregateste mouse-ul pentru orice fel de suprafata folosesti. Nu am reusit sa observ vreo diferenta in comportamentul mouse-ului dupa ce am aplicat aceasta functie, dar da bine:).

 

Experienta in timpul utilizarii

Trebuie sa recunosc ca aspectul si contructia mouse-ului m-au suprins placut la fel cum a facut si G9 la vremea la care a aparut. Totusi, spre diferenta de G9, G502 este ceva mai ciudat pentru ca are un numar mai mare de butoane pozitionate in zone ce nu sunt tocmai potrivite pentru majoritatea gamerilor.

De la prima atingere am remarcat ca este un mouse destul de ingust si ca degetul meu aratator sta foarte aproape de butoanele ce au rolul de a schimba rezolutia on-the-fly. N-am stat prea mult pe ganduri si am zis sa dau o tura prin UT3 sa vad daca e ceva de capul senzorului. Mi-am facut eu setarile de 180° pe lungimea pad-ului meu si incep sa ma alerg pe harta cu un inamic. Incerc eu un shock combo, incerc doua si nimic. Nu nimeream Shock Core-ul de nicio culoare si nu ati ghici in veci de ce:). Pentru ca apasam pe butonul ce schimba rezolutia in sus si unde era el stat pe 400 DPI, de fiecare data cand apasam click stanga ma trezeam cu 800 DPI.

Am fost cam dezamagit de prima experienta, insa, dupa o zi de utilizare intensa mi-am adaptat grip-ul in asa fel incat sa nu mai apas niciun buton din greseala. Intr-un final as putea spune ca G502 s-a dovedit a fi destul de confortabil, insa, din pacate, butoanele laterale si cele de pe click sunt total inutile pentru mine care tin mouse-ul destul de ferm in mana.

Sunt convins ca te intrebi cum ai putea tine cel mai eficient acest mouse in mana. Ei bine, totul depinde de marimea mainii. Daca eu il tin in claw-grip perfect, Octav „ang” Cretu nu poate deoarece degetul mare ii apasa pe butonul folosit pentru schimbarea profilelor. Lui, de exemplu, i-a fost imposibil sa isi adapteze grip-ul la forma mouse-ului pentru ca are mana mai mica decat a mea. Cum este posibil? Pai eu am degetul mare mai lung si il pot arcui mai mult astfel incat sa nu se aseze deasupra butonului.

La capitolul tracking nu pot sa ma plang deoarece se comporta exemplar pe toate mousepad-urile pe care l-am pus.

Ultimul lucru pe care mai vreau sa il aduc in discutie este scroll-ul. Ei bine, scroll-ul are doua moduri de lucru, speed si control. Speed poate fi ignorat daca nu lucrezi cu excel-uri sau daca nu iti bind-uiesti „fire” pe scroll up sau scroll down. Dar modul Control este exact asa cum trebuie. Se simte fiecare pas super apasat si pe langa asta are si tilt.

 

Concluzii

E greu sa nu iti placa felul in care arata Logitech G502. Formele lui indraznete te fac sa te gandesti direct la bombardierele americane invizibile. Culmea este, ca desi pare incomod, G502 se dovedeste a fi un mouse foarte confortabil. Il recomand doar utilizatorilor med-sens sau high-sens care chiar vor aprecia precizia lui la peste 2000 DPI.

Pentru cei ce joaca la 400-800 DPI le recomand fie un model mai usor, fie sa il foloseasca fara greutati.

Iar daca va intrebati despre suprafata recomandata pentru el, va voi recomanda sa nu va faceti griji deoarece senzorul a citit perfect pe toate cele 12 mousepad-uri pe care l-am probat.

Si asta se datoreaza felului riguros in care calibreaza Logitech senzorii pentru soarecii pe care ii lanseaza

  • Poti cumpara Logitech G502 la pretul de 350.99 Lei de la PC Garage.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.