Razer DeathAdder Elite reprezinta cea mai nou „reincarnare” a legendarului mouse conceput de Razer. Desi parea ca modelul Chroma nu ar mai avea cum sa fie imbunatatit, iata ca Razer ne-a surprins total venind cu o noua iteratie pe piata.

Ce-i dreapt, DeathAdder Elite nu este cu foarte mult diferit fata de predecesorul lui, insa, intrebarea va fi mereu aceeasi: merita upgrade-ul?

Adica de la DeathAdder 2013 la Chroma nu merita upgrade-ul. Oare e o situatie similara?

Vom afla in cele ce urmeaza.

Razer DeathAdder Elite & Razer DeathAdder Chroma

Stiu ca atunci cand te uiti cu un ochi sceptic vei crede ca e „same shit” precum Chroma, insa, exista mai multe chestii pe care nu le poti observa din prima.

In mod clar, la finalul review-ului va voi raspunde la intrebare pentru ca la randul meu sunt curios de acest lucru.

 

Specificatii si caracteristici

DeathAdder sta de unul singur in propria categorie si drept urmare vom compara specificatiile doar intre mai multe iteratii ale acestui mouse ca sa si vedem cam cum a evoluat de-a lungul timpului.

Razer DeathAdder Elite

Cele mai mari modificari sunt aduse la capitolul senzor, patine, click-uri si scroll.

Razer DeathAdder Elite specs

Se vede interesant progresia. Initial au pastrat switch-urile si au schimbat senzorul (mult spus schimbat) si intr-un final, cu Elite, au schimbat si click-urile si au mai adaugat doua butoane ce au rol implicit de schimbat DPI-ul.

Sincer sa fiu, m-am obisnuit fara schimbatul DPI-ului si pe mine nu ma prea ajuta cu nimic prezenta acelor doua butoane. Sunt si intr-o pozitie cam ciudata pentur a fi folosite la altceva decat DPI switching.

Greutatile din tabelul de mai sus sunt cele declarate de Razer si acelasi lucru este valabil si pentru dimensiuni. La capitolul dimensiuni am simtit imediat ca sunt identici. Iar in ceea ce priveste greutatea…ii voi cantari si va voi spune mai multe in capitolul experienta.

Poza cu patinele – mai jos in galerie. Pentru Elite au ales patine de dimensiuni mari si acesta este un lucru foarte bun pentru ca se evita frecarea burtii mouse-ului direct de pad daca cumva pad-ul este unul gros si moale precum Fnatic Gear Focus Neon XXL.

De asemenea, au adaugat o patina circulara in jurul senzorului pentru a nu se strange mizerie in acel orificiu. La ce alt senzor ati mai vazut acest lucru? Da, la 3360-uri. Este destul de clar ca Razer au folosit un 3360 cu registrii modificati dupa placul lor. Intrucat aceste modificari nu sunt facute publice si sunt imposibil de evaluat, imi voi da cu parerea subiectiv in capitolul experienta in timpul utilizarii.

 

Galerie foto

 

Software

Este exact acelasi software insuportabil pe care il stiti si voi.

Bineinteles, cele doua lumini pot fi colorate in fel si chip si, spre diferenta de Chroma, nu o mai poti face individual. Ambele vor fi iluminate simultan. Partea cool este ca daca ai instalate si DA Elite si DA Chroma, ele vor fi sincronizate in mod implicit chiar daca nu poti bifa optiunea ce permite sincronizarea lor.

Razer DeathAdder Elite

 

Experienta in timpul utilizarii

Am fost socat cand am pus mana pe el. Glumesc. S-a simtit in faza initiala exact la fel ca DeathAdder Chroma. Prima diferenta pe care am observat-o a fost cablul. Este foarte moale si foarte usor si imi cam e teama ca si fragil. Dar acest aspect il voi observa in timp. Deocamdata e cam cel mai bun cablu al vreunui mouse testat de mine. Este la fel de flexibil precum cel folosit de catre Logitech, dar nu la fel de gros si greu si asta inseamna ca poate fi folosit si in bungee-uri.

Razer DeathAdder Elite

Si fara sa vreau am mai observat inca o diferenta intre cele doua modele. Elite are logo-ul de pe spate pozitionat mai spre partea dorsala decat spre mijloc asa cum este la Chroma. O chestie total irelevanta:).

Am jucat un singur joc folosindu-ma de DeathAdder Elite: Battlefield 4. Da, da. Stiu ca a aparut BF1, dar mie nu imi place. Nu ma atrag asa de tare armele vechi.

Ca sa fie totul interesant am alternat Chroma cu Elite si mi-a lasat senzatia ca e o idee mai usor decat Chroma. Insa nu stiu sigur daca doar mi s-a parut deoarece cauciucul lateral era nou si puteam sa il tin mai ferm in mana, sau chiar e o idee mai usor. E posibil si din cauza cablului sa am aceasta senzatie.

Anyway, am sa ii cantaresc pe amandoi ca sa nu fie niciun dubiu. In ceea ce priveste feeling-ul mouse-ului general….este absolut la fel. Click-ul stanga nu pare la fel de fleoscait ca pe Chroma, insa cam atat.

Razer DeathAdder Elite

A da, rotita este in sfarsit super buna. Mi-a adus aminte cu placere de rotita lui Cooler Master MasterMouse Pro L. Daca nu ati citit inca acel review va recomand sa o faceti. E mouse-ul pe care am reusit sa il transform folosind o imprimanta 3D. Link review Cooler Master MasterMouse Pro L.

Intr-un final, am cantarit ambii soareci si am descoperit, cu stupoare, ca Elite chiar este mai usor decat Chroma. In ambele cazuri, si cu si fara cablu. Check it out.

Razer DeathAdder Elite & Chroma weight Razer DeathAdder Elite & Chroma weight

Diferenta cu tot cu cablu este de 7 grame si este data si de conectorul USB care este ceva mai minimalist in cazul lui Elite. La partea fara cablu, cred ca diferenta de 3 grame este data de bucatica de cablu din interiorul soarecului.

Oricum, elitistii se vor bucura pentru cele 3 grame in minus.

 

Concluzii

Este o diferenta atat de mica intre Chroma si Elite, insa este de bun simt. Nu doar au crescut rezolutia senzorului, ci au facut si mici modificari. Switch-urile folosite pentru click-uri sunt chiar bune acum, iar rotita este top notch. Patinele au primit si ele un upgrade si astfel mouse-ul poate fi folosit si pe pad-uri ceva mai pufoase, iar senzorul este actualizat la anul 2016.

Daca esti fericitul posesor al unui DeathAdder Chroma vei ramane fericit pana ce iti va deceda mouse-ul. In utilizare nu vei fi dat pe spate de micile diferente. insa, in momentul in care chiar vei schimba soarecul tau DeathAdder Chroma te vei bucura.

Si in caz ca esti de parere ca n-au schimbat mare chestie….ai dreptate. N-au schimbt mare chestie. Doar au imbunatatit acolo unde era nevoie.

Imi place foarte mult DeathAdder Elite, insa nu la fel de mult ca Dream Machines DM1 Pro S.

Razer DeathAdder Elite

  • Poti cumpara Razer DeathAdder Elite de la PC Garage la pretul de 335 Lei

Top Pick WASD Award
+ Senzor
+ Switch-uri click-uri
+ Scroll
+ Grip

Review overview
Summary Razer DeathAdder Elite aduce tot ceea ce ii lipsea predecesorului. Ai toate motivele din lume sa faci un upgrade
4.5
Tagged

Similar Articles

2 thoughts on “Razer DeathAdder Elite review

  1. Atat de mult mi-a placut review-ul asta incat am si setat alerta de pret la mouse. Si cand a scazut pretul, l-am comandat fara sa stau pe ganduri.

    Intr-adevar, dupa ce am pus mana pe el si l-am butonat 5 minute, mi-am reamintit toate motivele pentru care am iubit originalul DeathAdder. Upgrade-urile sunt foarte vizibile (rotita de scroll, grip-ul de pe laterale, butoanele de sus), dar pastreaza aceeasi forma, greutate si confort. Pentru mine e clar: it’s THE mouse of choice!

    Mersi pentru reminder 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.