SteelSeries Kana review

Written by  // 06 June 2012 //
(2 votes)
  SteelSeries Kana review
  În ultima vreme SteelSeries a început să fie tot mai prezent ba cu periferice pe la lansări, ba cu tot felul de anunţuri, ba cu concursuri, ba cu chestionare în care întreabă gamerii cum să arate următorul lor maus. Anul trecut, dacă îmi aduc bine aminte, a circulat pe Facebook un link către un chesitonar-concurs al lor.

  Nu îmi mai aduc aminte ce premiu ofereau, însă mouse-ul ales de către public avea să intre în producţie. Practic, design-ul folosit pentru Kana a fost ales de către noi, gamerii/utilizatorii.

  dbg_bracket_fSincer vă spun că mi se pare o metodă bună de promovare pentru că laşi impresia oamenilor că ei aleg design-ul. În realitate, era destul de logic care design va fi ales pentru că majoritatea variantelor erau hidoase.

  Anyway, Kana a fost lansat fără mare zarvă şi iată că într-un final vă scriu despre el. Motivul pentru care a durat atât să publicăm acest articol are strictă legătură cu lipsa fiabilităţii de care a dat dovadă Kinzu.

  După câteva experienţe neplăcute cu prima variantă de Kinzu, am vrut să mă conving dacă Kana oferă aceeaşi "fiabilitate". Având în vedere că are click-urile absolut identice cu cele ale lui Kinzu, acest lucru primează pentru că ambii Kinzu pe care i-am deţinut au încetat să mai facă ceva la apăsarea click-urilor.

   

  Concurenţii principali ai acestui mouse ar fi NZXT Avatar S, Microsoft SideWinder X3, SteelSeries Kinzu V2 Pro, Roccat Kova+ şi Zowie AM

  Hai să vedem câteva detalii despre acest mouse precum şi despre principalii concurenţi, adică cei cu preţ similar.

   

  Steelseries Kana
  Steelseries Kinzu V2 ProZowie AM
  Dimensiuni (mm)64*124*3764*117*3660*125*39
  Greutate fără cablu (g)727788
  Lungime cablu (m)222
  SenzorPixArt PAW3305DK-HPixArt PAW3305DKAvago ADNS-A3090
  Rezoluţie (DPI)320032002300
  Polling rate (Hz)100010001000
  Viteză maximă (IPS)1306560
  Acceleraţie maximă (G)3030-
  Preţ184,99172,66 Lei269 Lei

   

  Kova+ nu se află în tabel pentru că este un maus mult prea scump pentru a putea compara corect cei doi mauşi, iar Microsoft SideWinder X3 este un maus prea slab pentru a-l putea considera un adversar real al vreunui maus de gaming.

  Deşi nu sunt diferenţe majore între Kinzu V2 Pro şi Kana, v-aş sugera să nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe. Deşi specificaţiile sunt similare şi favoritul ar fi Kana pentru faptul că are butoane laterale, aflaţi că stă foarte prost în ceea ce priveşte fiabilitatea click-urilor. Acestea sunt exact aceleaşi pe care Steelseries le-a folosit pentru Kinzu şi dacă nu vă deranjează să trimiteţi mausul la garanţie, atunci este clar ce veţi alege între Kana şi Kinzu V2 Pro.

   

  kana-003kana-005kana-006

  kana-007kana-008kana-012

   

  kana-014În ceea ce priveşte aspectul, Kana a primit un upgrade în sensul că rotiţa se luminează în funcţie de profilul ales, adică fie este pornită lumina fie este oprită. Butonul portocaliu din spatele rotiţiei este folosit tocmai pentur a selecta profilul dorit.

  Acele adâncituri pe care le vedeţi lângă butoanele laterale au rolul de a permite utilizatorului să identifice mai uşor poziţia butoanelor pentru a le putea apăsa cu certitudine. Din păcate, forma butoanelor precum şi rezistenţa lor scăzut fac ca apăsarea acceidentală a lor atunci când se îndreaptă mâna către maus să fie un lucru normal. Atunci când mâna este aşezată pe maus, butoanele laterale nu prea pot fi apăsate din greşeală deoarece priza se face în aşa fel încât degetele să fie poziţionate sub butoane.

  Mi-a placut foarte mult faptul că în pachet se găseşte un set de skates de rezervă şi astfel cei ce joacă apăsând ceva mai tare vor avea patine de schimb fără să mai aştepte până ajung la un magazin.

  Partea şi mai bună este că aceste skate-uri de rezervă sunt din teflon şi frecarea este redusă. Dacă vă maia duceţi aminte şi Kinzu avea aceeaşi problemă, skate-uri default foarte proaste .


  Last modified on Friday, 21 September 2012 01:14

  Octavian Fulger

  Cândva eram pasionat de IT, apoi m-am plictisit, apoi la PC Mag mi-am redescoperit pasiunea şi am continuat sa fac ceea ce imi place la WASD.

  Google+

  You are here: HomeGaming GearMice SteelSeries Kana review