În acest capitol vom acoperi ceva aparent simplu pentru un maus ambidextru: cum stă în mână. Deşi în teorie mauşii ambidextri sunt banali sau, de fapt, mai simpli decât cei ergonomici, adevărul este pe undeva pe la mijloc.

Prima abordare este palm grip-ul.

Din păcate pozele nu sunt exact din acelaşi unghi, însă ceea ce vedeţi deasupra este suficient pentru a vă face o idee despre cum ar veni degetele pe oricare din maus. Vă spuneam într-una din paginile anterioare că cocoaşa lui Abyssus ajută pentru că nu ajung degetele până în faţa mausului. După cum observaţi, în poza din dreapta e nevoie să ţin degetele curbate pentru a click-ui exact deasupra butoanelor.

Slavă domnului că nu folosesc aşa mausul. Poziţia degetului mare este foarte bună în ambele cazuri.

 

A doua abordare este claw grip-ul.

Ce vedeţi deasupra este stilul în care ţin eu un maus în mod natural. Nu este foarte claw grip deoarece ţin mâna mai relaxată. Mausul îmi atinge podul palmei, iar degetul mic + inelarul pe o parte şi degetul mare pe cealaltă parte îmi împing mausul spre podul palmei.

Pentru stilul meu de joacă, Abyssus nu mă ajută foarte mult, deoarece are acea formă a click-ului şi practic, degetul mijlociu vine deasupra dungii şi mă jenează. De asemenea, inelarul atinge exact la îmbinarea dintre baza mausului şi click şi după o perioadă de câteva ore de joacă devine dificil de folosit.

 

Din pozele de mai sus trebuie trebuie să observaţi care dintre cei doi are baza mai mare. La ce ajută o bază a mausului mai mare este simplu de înţeles: oferă un echilibru mai bun.

Deşi pare incredibil şi mauşii trebuie să fie bine echilibraţi. În primul rând, greutatea trebuie să fie foarte bine distribuită pe toată suprafaţa lui şi, în al doilea rând, înălţimea lui trebuie să fie aleasă în aşa fel încât să nu fie prea mare pentru suprafaţa bazei.

Cel mai bun exemplu de maus prost echilibrat în ceea ce priveşte înălţimea este Abyssus. Vă spuneam că voi readuce în discuţie baza mauslui. Iată că a venit momentul.

Îmi este extrem de greu să pun în cuvinte senzaţia, dar mişcarea rapidă a lui Abyssus pe pad se aseamănă cu un Matiz care virează la 120 km/h şi se înclină. Asta se întâmplă pentru că degetele care susţin mausul pe laterală împing de jos în sus, iar în momentul în care împingem Abyssus spre dreapta, de exemplu, de fapt îl tragem cu degetul mare un pic în sus. Ideea e că, în momentul în care mausul se înclină, de fapt una dintre părţi se dezlipeşte de pad şi într-un final pierdem tracking-ul în funcţie de cât de tare îl ridicăm.

 

Ultimul aspect care are legătura cu ergonomia este cablul. Deşi pare ciudat, este o partea foarte importantă a mausului şi dacă acesta se întăreşte, începe să provoace o mie de nervi. Cablul lui Kinzu este matisat şi dacă acumulează praf începe să devină uşor rigid. Cablul lui Abyssus este normal, din cauciuc şi este extrem de afectat de murdărie deoarece, dacă nu este şters frecvent, cablul devine rigid şi capătă memorie.

 

Pages ( 4 of 5 ): « Previous123 4 5Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.