Bun. Nu ştiu dacă v-aţi prins, dar pentru mine forma lui Abyssus nu mă ajută de nicio culoare. Cu alte cuvinte, eu voi folosi în continuare Kinzu, însă pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece senzorul este chiar tâmpit cu acel prediction.

Până una alta, hai să vă povestesc şi despre cum se comportă.

 

Kinzu

Ei bine, folosesc acest maus la 400 şi 800 CPI în funcţie de dispozitivul la care îl conectez. Senzorul acestui maus nu m-a dezamăgit în ceea ce priveşte tracking-ul, nici dacă l-am folosit low-sens, nici dacă l-am folosit med-sens.

Am observat însă că, dacă nu aplic mouse fix-ul ce scoate orice urmă de acceleraţie, la CPI mic apare „acceleraţia negativă” (cum se spune în popor; exprimarea corectă este „decelerare”).

Situaţia se poate remedia într-o oarecare măsură dacă se aplică oricare dintre tweak-uri de regiştri sau păstrând acceleraţia activată. În jocuri, pot spune că Steelseries Kinzu mi-a menţinut accuracy-ul acolo unde ajunsese doar graţie lui Logitech MX518.

Să nu credeţi totuşi că trecerea de la MX518 a fost fără efort. Nu nu nu, a fost nevoie să mă adaptez la prediction-ul pe care îl are acest maus şi care nu poate fi dezactivat în niciun fel.

Cu alte cuvinte, prediction-ul este singurul defect pe care îl are Kinzu, alături de necesitatea de a schimba instant skate-urile.

 

Abyssus

Mausul acesta mi-a plăcut foarte mult pentru 5 minute, apoi am şi început să îi observ defectele de proiectare (nu confundaţi cu cele de construcţie). Cel mai tare m-a încântat calitatea patinelor şi senzorul net superior celui folosit de către Steelsieries pentru Kinzu. Senzorul utilizat de Razer pentru mausul Abyssus nu are absolut niciun defect pentru stilul meu de joacă şi în caz că nu v-aţi prins când aţi văzut acele specificaţii de la început, este acelaşi senzor folosit de Razer şi pentru DeathAdder 3,5G, unul dintre cei mai buni mauşi existenţi.

Totuşi, un maus nu este definit doar de performanţa senzorului. Am mai văzut asta şi la mauşii A4Tech, producător ce fabrică mauşi cu senzori decenţi, dar a căror formă lasă de dorit alături de distribuţia masei mausului.

Vă spuneam că acea talpă mai mică decât adevărata bază a mausului îi strică total echilibrul şi eu, ca jucător low-sens nu îl pot utiliza fără să îmi doresc să îl sparg. Asta nu înseamnă că dacă nu pot eu să joc la low-sens mausul este prost. V-am mai spus că îl folosesc şi med-sens, adică la 1800 DPI. Ei bine, la acea rezoluţie nu am nimic de reproşat construcţiei, deoarece forţa aplicată de degetele ce ţin mausul de laterale este cu mult mai mică pentru că şi mişcarea mânii este superficială faţă de cea a unui jucător low-sens.

 

 

Stăteam acum şi mă gândeam, ce ar fi să iau senzorul din Abyssus şi să îl pun în Kinzu?! Dacă tot nu mi se pare perfect niciunul dintre ei şi minusurile lor nu coincid, de ce să nu risc să construiesc eu mausul perfect?

Dacă îmi va reuşi mutarea veţi vedea pe forum în reply-urile topicului acestui articol. Le voi desface ASAP să văd dacă PCB-ul lui Abyssus se potriveşte în carapacea lui Kinzu.

Spor la joacă.

Luaţi Abyssus dacă consideraţi că forma nu vă va incomoda şi Kinzu dacă sunteţi de părere că nu o să vă enerveze prediction-ul.

Pages ( 5 of 5 ): « Previous1 ... 34 5

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.