Mousepad-ul GIGABYTE Krypton este un mousepad special coneput pentru mouse-ul produs de aceaşi firmă ce poartă, culmea, acelaşi nume. Despre mouse-ul de gaming Krypton puteţi citi aici pentru a înţelege de ce producătorul taiwanez a simţit nevoia de a concepe un mousepad special.

GIGABYTE Krypton mousepadChiar dacă GIGABYTE sunt începători în acest segment să ştiţi că primul lor mousepad a fost chiar foarte apreciat de către cei ce l-au deţinut. Krypton este total diferit de Ghost (primul mousepad GIGABYTE) şi cel mai important lucru de menţionat ar fi dimensiunea.

GIGABYTE Krypton este un mousepad de dimensiuni medii ce se adresează în principal utilizatorilor de mouşi cu senzor laser. Evident că acesta poate fi folosit cu orice mouse însă dimensiunile nu vor permite folosirea lui pentru low sens (specific mouşilor optici).

Dimensiunile despre care vă spuneam sunt 425*287*6mm. Poate că sună frumos acei 42cm, însă în realitate sunt aproximativ 33,5 pentru că GIGABYTE au măsurat mousepad-ul cu tot cu rama din cauciuc.

 

Despre aspectul mousepad-ului nu avem decât cuvinte de laudă. Acesta se făleşte cu un aspect deosebit încă de la partea ambalajului care este cu mult mai spectaculos decât al majorităţii pad-urilor. Dacă venea în pachet şi cu o husă cu fermoar atunci chiar era de nota 10 totul la acest capitol. Oricum, îţi ia ochii când îl vezi.

GIGABYTE Krypton mousepadÎn cutia pad-ului nu se găseşte nimic altceva în afara acestuia. Nici măcar vreun feld e instrucţiuni despre felul în care l-ai ptuea spăla sau şterge. Să nu mai vorbim despre faptul că nu există niciun fel de recomandare cu privire la capitolul senzori ce oferă performanţe optime pe suprafeţele acestui pad.

Dar nu-i nimic. Chiar dacă nu există detalii le vom obţine noi testând mousepad-ul cu toţi mauşii noştri cu care am mai testat mousepad-uri. Din start pot să vă spun că cu mouse-ulş GIGABYTE Krypton merge excelent, iar ceilalţi funcţionează binişor. Dar vom discuta despre fiecare în parte după ce vizionaţi pozele.

 

Galerie foto

 

Bun, acum că v-aţi familiarizat cu aspectul lui hai să discutăm şi despre comportamentul mauşilor pe suprafeţele acestuia.

 

Teste

Vom începe discuţiile cu mouse-ul pentru care a şi fot creat acest mousepad, GIGABYTE Krypton.

 

GIGABYTE Krypton – La acest mouse lucrurile sunt simple. Partea dură a pad-ului este recomandată pentru patinele din ceramică în timp ce faţa soft din textilă este redcomandată pentru patinele din teflon. Lucrurile nu pot fi mai logice de atât pentru că unele asigură o alunecare mai lină, în speţă cele din ceramică, iar celelalte mai mutl control.

Ce se întâmplă dacă le folosim invers? Nimic grav, doar că ajungem la jumătăţi de măsură în sensul că dacă cele din ceramică alunecă divin pe partea hard a pad-ului, pe cea soft vor aluneca o idee mai greu, dar nu mai rapid ca cele din teflon. Până la urmă totul se rezumă la gusturi şi la cât de conservator este utilizatorul pentru că aptinele din teflon se vor toci imediat pe suprafaţa dură. că tot veni vorba de rezistenţă. Voiam să vă mai zic despre cele din ceramică că au o rezistenţă foarte crescută şi nu numai că se uzează inimaginabil de greu, dar pe toată perioada cât am testat mouse-ul şi mousepad-ul nici măcar luciul nu le-a disparut.

SteelSeries Kana – Trecând peste faptul că este unul din mauşii pe care îi folosesc zilnic, Kana se mişcă pur şi simplu excelent pe suprafaţa dură. De fapt nu exită un pad pe care să îl fi văzut că alunecă atât de uşor. Pe suprafaţa din textilă viteza cu care alunecă este mai mică însă fineţea cu care alunecă le fac să se potrivească perfect. Dacă şi suprafaţa ar fi fost mai mare l-aş fi recomandat ca mousepad-ul ideal pentru Kana.

Logitech G300 – După cum vă spunea şi în review-ul acestui mouse, senzorul lui este unul excelent. Alunecarea lui G300 este ceva mai lentă comparativ cu cea obţinută de Kana pe suprafaţa hard însă oricât de tare ai apăsa pe mouse nu vei observa acea senzaţie că mouse-ul este încetinit din cauza frecării. Cu alte cuvinte şia cest mouse alunecă excelent pe suprafaţa dură. Pe cea soft începe să se simtă frecarea dintre suprafaţa patinelor şi cea a pad-ului însă alunecarea se menţine la un nivel bun.

SteelSeries Kinzu – Cândva a fost mouse-ul meu preferat însă faptul că are prediction m-a făcut să îl bag în sertar şi să îl înlocuiesc cu Kana. Alunecarea lui este foarte bună şi reuşeşte să îl întreacă pe Kana ca alunecare pe suprafaţa textilă doar pentru faptul că Knzu are patinele schimbate. Pe suprafaţa hard alunecarea este bună, însă există pad-uri dure mai bune pentru acest mouse.

Razer Abyssus – Deşi ar eo formă ciudată şi nu îl recomand nimănui, senzorul şi patinele acestuia sunt excelente. Patinele foarte mici ca dimensiune fac posibilă o frecare foarte mică cu suprafaţa pad-ului indiferent de natura lui. Pe suprafaţa hard a lui Krypton alunecă atât de lejer încât dacă nu -ai auzi ai avea impresia că pluteşte. Alunecarea este cam la acelaşi nivel cu cea a lui SS Kana. Pe suprafaţa textilă se descurcă acceptabil şi chiar dacă pierde din uşurinţa cu care alunecă, câştigă la capitolul precizie.

ASUS GX900 – Pe suprafaţa soft a mousepad-ului Krypton, mouse-ul de la ASUS parcă nici nu alunecă. Dacă încerci să te joci folosind această combinaţie vei avea impresia că patinele mouse-ului sunt fabricate din jmirghel. Pe suprafaţa dură observăm o oarecare îmbunătăţire însă zgomotul frecării este cel puţin infiorător. Dacă deţineţi acest mouse nu vă recomand pad-ul Krypton ci vă recomand să schimbaţi mouse-ul.

Roccat Pyra – Deşi mă aşteptam la o alunecare foarte proastă datorită calităţii slabe a patinelor, Pyra s-a dovedit a fi un bun patinator pe suprafaţa dură a pad-ului Krypton. Pe suprafaţa textilă alunecarea nu este chiar atât de lină, dar este acceptabilă.

 

Lift-off

  GIGABYTE Krypton Cyborg M.M.O. 7 Steelseries Kana Logitech G400 Steelseries Kinzu Logitech G300 Razer Abyssus Roccat Pyra ASUS GX900
GIGABYTE Krypton Cloth >1 <1 <2 2 <1 <3 <2 <2 <3
GIGABYTE Krypton Hard 1 <2 2 <3 <1 <3 <2 <3 3

 

Concluzii

krzpŞtiu că nu pare un mousepad profi şi dimensiunile sale îl fac să pară doar un alt mousepad pe piaţă. Dacă luăm în calcul şi faptul că nu prea poate fi transportat cu aceeaşi uşurinţă cu care poate fi transportat Genius GX Speed, despre care am vorbit recent, atunci nu prea ne rămân multe cuvinte de laudă. Totuşi, având în vedere că jocuri fps ce necesită un skill foarte mare şi în acelaşi timp şi o nevoie de suprafaţa de mişcare foarte mare, nu prea mai sunt, putem considera că acest mousepad se potriveşte defapt foarte bine pentru aproape orice shooter modern. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că cele mai populare jocuri sunt de fapt cele din categoria MOBA unde nu este nevoie de low-sens sau suprafaţa mare de mişcare, atunci Krypton este fantastic pentru aceste jocuri.

Ca să nu vă pierdeţi în propoziţii prea lungi: nu mai este nevoie de un mousepad imens pentru a juca la un nivel bun un joc în ziua de azi şi drept urmare aproape orice dimensiuni sunt satisfăcătoare.

Vă recomand acest mousepad doar din prisma alunecării. Pe partea de lift-off nu stă aşa de bine precum mă aşteptam decât dacă este folosit în combinaţie cu mouse-ul GIGABYTE.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.