Mă tot plângeam acum câteva zile că nu se mai mişcă nimic pe piaţa de periferice. În afară de câteva rebranding-uri,  s-a depus praful pe tot ce înseamnă mouşi, tastaturi sau alte gizmo-uri cu pretenţii de periferic. Ca ghioceii din primăvara ce urmează să vină, Mionix încearcă să scoată nasu’ pe piaţă, o piaţă unde moguli ca Razer, Logitech şi SteelSeries se lăfăie în procente din ce în ce mai mari.

Am reuşit până la urmă să punem şi noi mâna pe un produs de al lor, dar nu pe un mouse, ci pe un pad. Un pad dedicat jucătorilor mai nervoşi de mână şi mici la sensitivitate.

Alioth 400 este un pad care se vrea a fi dedicat jucătorilor low-sens, indiferent de senzorii cu care le sunt echipaţi şoarecii. Aveţi mai jos un tabel unde am trecut caracteristicile importante, alături de alte două pad-uri.

 

Specificatii

 

După cum vedeţi, Alioth se situează cumva la intrarea în liga dominată de cei doi grei. Diferenţele sunt dimensiunile, care nu sunt standardizate, din fericire, şi materialul. Preţul variază de la magazin la magazin, şi ceea ce vedeţi în tabel este o medie a preţului, preţ luat în considerare de la şase magazine de profil de pe la noi. Mai jos aveţi un set de poze, iar pe pagina următoare aveţi impresiile mele după o săptămână de utilizare destul de intensă în jocuri şi diverse aplicaţii.

 

Galerie foto

Pachetul Mionix Alioth 400

Pachetul Mionix Alioth 400

Motto-ul Mionix

Prim plan cu pachetul Alioth 400 şi motto-ul Mionix.

Logo-ul Mionix

Zoom - in pe suprafata

Logo-ul Mionix şi un close-up cu suprafaţa ce atrage scame.

Baza Cauciucata a pad-ului

Baza Cauciucata a pad-ului

Baza cauciucată. Textura e aproape identică cu cea de pe pad-urile Razer.

Marginea nefinisata

Design-ul lui Alioth 400

Marginea buclucaşă şi designul lui Alioth 400.

 

 

 

Teste

Acum nu-mi rămâne decât să vă împărtăşesc ceva impresii legate de Alioth 400. Cum teste de performanţă foarte obiective nu prea avem cum să facem, nu ne rămâne decât sinteza informaţiei şi a experienţei în comparaţie cu alte pad-uri.

Subsemnatul este utilizator de Razer Goliathus Alpha Speed în paralel cu un Razer ExactMat , în funcţie de şoarecul testat sau joc. Mi-au mai trecut pe sub mouse şi alte pad-uri, de la SS QCK Heavy, QCK mini, QCK+, Razer Mantis Control sau Speed până la suprafeţe normale, ca pad-uri noname, sau chiar biroul din dotare.

Alioth 400 este un pad ce se adresează conform producătorului, jucătorilor ce preferă o sensitivitate scăzută, indiferent de senzorul mouse-ului – laser sau optic. Eu l-am folosit în tandem cu doi mouşi, un Logitech MX518 Gaming Grade, optic, şi un Razer Lachesis, laser.

MX518 s-a comportat fără reproş. Battlefield Bad Company 2 sau Modern Warfare II, Command and Conquer 4 sau Dragon Age: Origins, le-am jucat cursiv, fără să-mi facă salturi cursorul pe display sau blocaje la mişcări bruşte.

În schimb, Lachesis a întâmpinat probleme. Salturi repetate ale cursorului în momentul în care senzorul ajungea undeva în marginea laterală a padului sau marginea de sus. O altă problemă, destul de delicată, ar fi electrizarea suprafeţei. Dacă folosiţi o sensitiviate mică sau foarte mică, cum ar fi @500DPI , automat mişcarea mouse-ului pe suprafaţa padului va fi mai mare şi mai rapidă. Ei bine, mişcările de balerină nervoasă vor duce la zburlirea părului de pe mâini, curentări uşoare sau dansul necontrolat al cursorului.

Lucrul ăsta l-am experimentat doar la Lachesis, în jocuri ca MW II şi CnC 4. Scot din discuţie Bad Company 2 deoarece este în stadiul beta şi nu pot comenta foarte mult pe marginea aspectului, chiar dacă şi aici am avut de a face cu salturi de cursor.

Materialul sintetic, imprimă o mişcare foarte cursivă şi o acurateţe foarte mare a mouseului, dar electrizarea este un minus major, pe care nu îl pot trece cu vederea.

Un aspect care ţine de confortul jucătorului, ar fi marginea padului care nu este finisată aşa cum ar trebui. Fibrele pad-ului se zburlesc în afară şi sunt neplăcute la atingerea cu antebraţul. Cel puţin la început. După câteva meciuri de Unreal III sau Modern Warfare şi ceva zgârieturi pe mâini, o să fie totul perfect.

Baza padului este din cauciuc texturat, aproape identică cu textura seriei Goliathus de la Razer. Este foarte stabil, chiar dacă îl folosiţi pe mese şi birouri lăcuite.

Suprafaţa este foarte atent lucrată. Chiar dacă fibrele sunt sintetice şi se electrizează , se poate imprima o mişcare rapidă şi în acelaşi timp cursivă şi precisă a mouseului.

Nu ne-a mai rămas decât să discutăm un pic şi de mărimea padului. Dimensiunile îl plasează undeva între medium şi large, conform celorlalte pad-uri pe care le-am înghesuit în tabel. Pentru un jucător high-sens este arhisuficient dar pentru un jucător low-sens, care are nevoie de o medie de 35cm pentru o întoarcere de 360 grade, este un pic cam dificil dar marginea nefinisată va fi mereu acolo să vă amintească limita.

 

Concluzii

Cum Alioth 400 este un pad din gama entry-level, pentru cei cu un buget pe butuci, preţul plătit pentru cm2 de pad este mic, prin urmare să nu vă aşteptaţi la super-performanţe.

 

Vedere de ansamblu Cutele se formeaza usor, dupa cum se vede

Panoramic. Pad-ul se cutează foarte uşor din cauza transportului.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.