Foarte multe concluzi nu prea pot fi trase. Totuşi, un lucru este cert, 785G este destinat HTPC-urilor. Cu toate astea, plăcile de bază ce vin echipate cu un 785G pot fi folosite cu succes şi pentru gaming, sau general usage însă DOAR dacă sunt cuplate cu o placă video decentă. GPU-ul integrat în noul chipset este potrivit fie redării de conţinut HD, care după cum aţi văzut o face foarte bine, fie pentru lucrul cu aplicaţii de tip office.

Aşadar, oferta este destul de mare şi variantele de plăci sunt destul de multe. Chiar cele trei despre care am vorbit se potrivesc pentru câte un tip de utilizator în parte, mai puţin gamerilor. Acestora din urmă le recomand cu multă căldură o placă de bază cu chipset 770. Mi se pare o alternativă excelentă chiar modelul de la GIGABYTE despre care am mai discutat. Preţul acestei plăci de bază este cu 40 RON mai mic decât al modelului full ATX prezentat în paginile precedente.

IGP-ul este singura diferenţă dintre cele două, drept urmare putem concluziona că preţul acestuia plus cei trei conectori pentru ieşire video este de 40 RON. De departe se poate deduce că un GPU aşa ieftin nu e in stare să ruleze altceva decât CS 1.6:) la un framerate ce asigură un gameplay normal.

 

Plusuri şi minusuri ale GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H

+ preţ
+ performanţă excelentă pentru nivelul costului

– format nepotrivit pentru target-ul principal al chipset-ului
– poziţionarea conectorilor USB

 

Plusuri şi minusuri ale GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H

+ format mATX
+ performanţă excelentă
+ preţ

 

Plusuri şi minusuri ale MSI 785GM-E65

+ construcţie asemănătoare plăcilor de bază pentru entuziaşti
+ overclocking
+ sideport-ul de 128 MB

– indisponibilitatea în România în momentul de faţă

 

Pages ( 7 of 7 ): « Previous1 ... 56 7

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.