AMD este foarte cunoscută în ultimul timp pentru super preţurile pe care le practică pe piaţa IT indiferent de segment. Chiar dacă cel mai bun procesor AMD nu poate fi comparat cu cel mai bun procesor de la Intel, acel segment este foarte îngust şi nu mulţi utilizatori se încadrează în el.

Concluzia este că cele mai multe vânzări se înregistrează în segmentul mainstream şi acolo preţul este factorul decisiv. Dacă mai adaugăm în ecuaţie şi perioada financiară de culoare maronie prin care trecem, am putea spune că AMD oferă cele mai interesante variante de procesoare.

Bineînţeles că toată lumea va spune că „domne procesoarele de la Intel se overclockează beton”. Ei na? şi fac treaba asta singure? de răcit se răcesc tot singure? E foarte deplasată comparaţia din două motive.
1. clasa asta de procesoare nu se adresează overclocker-ilor, ci celor cărora le cam lipsesc fondurile.
2. pentru a putea overclock-a un procesor ieftin, în aşa fel în cât să merite overclock-at, e nevoie de componente ceva mai scumpe, fie că e vorba de placă de bază, fie că e vorba de memorii

Trecând peste aspectele astea, performanţa oferită în configuraţie default de aceste procesoare de la AMD este chiar decentă. Veţi vedea şi în regim de overclock cam ce ştiu să facă şi la ce nivel se ridică.

Anyway, în viziunea mea sunt cu mult mai interesante decât 250 pentru că sunt mult mai ieftine, iar performanţa nu este cu mult mai mică atunci când rulează la frecvenţa stock.

 

 

Pentru testarea procesoarelor Athlon 2 X2 240 şi 245 am refăcut platforma Baby Dragon despre care am vorbit aici. Aşadar vom putea compara direct cu Athlon 2 X2 250 şi cu Phenom 2 X2 550BE şi vom putea vedea şi care merită mai mult, fie că e vorba de utilizare în regim default fie că e vorba de overclocking.

Nu va exista o pagină cu specificaţii întrucât singura diferenţa între 240, 245 şi 250 este frecvenţa. 250 funcţioneată la 3 GHz….hmmm…oare la cât funcţionează 245 sau 240? Evident, paşii sunt tot de 100 MHz. Aşadar 245 rulează la 2,9 GHz iar 240 la 2,8 GHz. Pentru a rula la frecvenţe diferite, 245 are multiplicatorul setat la 14,5X, iar Athlon 240 îl are la 14X. Specificaţiile din articolul în care a fost prezentat Athlon 2 X2 250 pot fi vizualizate aici.

Bun, hai să trecem direct la teste….next!

 

Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.