Am ales să vă oferim un scurt preview al uneia dintre cele mai solide plăci de bază create vreodată pentru că sample-ul de UD9 a sosit la noi a fost într-un moment cam inoportun şi drept urmare timpul pe care am putut să îl acordăm ei a fost foarte scurt.

Aşadar nu veţi vedea nenumărate teste de performanţă, nici vreo poză cu BIOS-ul şi nici măsurătoriale vreunui consum sau chestii super detaliate.

Ce s-a întâmplat de fapt în momentul sosirii ei? Am decis să o montez pentru a obţine un scor valabil pentru GOOC, adică am încercat să overclockez acel Gulftown atât cât mi-a permis răcirea. Hai să vedeţi întâi cam până unde am reuşit să urc frecvenţa super procesorul de la Intel care consumă cât un motor diesel, atunci când e overclock-at.

 

 

Înainte de a judeca în vreun fel ţineţi cont de: faptul că am folosit răcire cu lichid ce includea în circuit un singur radiator de 120mm şi că tot overclocking-ul s-a făcut folosind utilitarul de la GIGABYTE Easy Tune 6, care nu credeam că este cea mai viabilă soluţie pentru astfel de task-uri.

Aş fi folosit cu cea mai mare plăcere BIOS-ul pentru a overclock-a procesorul însă versiunea 1F1 avea o problemă cu absolut toate plăcile video ATI pe care le aveam în dotare în acel moment. Am putut accesa BIOS-ul, chiar am şi modificat câtiva parametrii, însă în momentul în care acesam meniul M.I.T. din BIOS, acesta devenea imposibil de „operat”. Drept urmare, am ales să folosesc utilitarul lor care s-a dovedit a fi chiar capabil.

 

Nu vom discuta deocamdată despre tehnologiile folosite de GIGABYTE de data aceasta, însă voi face o ultimă precizare: la 4,7 GHz nu a fost nevoie de niciun ventilator care să sufle spre northbridge şi culmea e că nu frigea:).

Vom reveni cu un review complet la un moment dat. Sperăm că nu atât de târziu încât placa de bază să devină complet neinteresantă.

C ya!

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.