GIGABYTE nu este singurul producător care vine cu un line-up nou de plăci de bază în această perioadă. De fapt, toţi producători aduc o linie nouă de plăci de bază cu o ocazie specială, însă GIGABYTE au ceva ce pe noi gamerii ne interesează foarte mult: seria G1.

GIGABYTE G1 Sniper 5

DSC 2053Prima placă de bază asupra căreia ne vom aţinti ochii este G1 Sniper 5 şi reprezintă vârful lor de gamă pentru acest nou line-up. Bineînţeles că depinde şi de cum vrei tu să interpretezi lucrurile, căci la fel de bine poate fi vârf de gamă şi varianta cu OC, însă, pentru noi gamingul este pe primul loc.

G1 Sniper 5 vine cu o serie de chestii foarte cool. Primul care trebuie să vi-l dezălui neapărat este cipul audio ce este produs de către Creative. Feedback-ul excelent primit de la toţi userii i-a determinat să continue această colaborare şi să ofere o soluţie audio excelentă.

Dacă Sniper 3 venea cu Recon 3Di, Sniper 5 aduce cea mai nouă soluţie de la Creative, adică SoundCore3D. V-aş povesti mai multe despre acest cip aduio însă voi păstra cele mai multe informaţii pentru momentul în care vom publica review-ul dedicat acestei plăci.

O altă noutate este posibilitatea de a înlocui OPAMP-ul pentru ieşirea de căşti. Ce înseamnă asta? Veţi putea înlocui acel cip ce este responsabil de felul în care percepe userul sunetul. Da, schimbând OPAMP-urile vei putea să spui şi tu că auzi înaltele super smooth sau că mediile îţi umplu creierul de bucurie sau mai ştiu eu ce altă expresie îţi vine în minte. Mă rog, chiar dacă sunt ironic, faptul că poţi modifica rezultatul nu face decât să mă bucure pentru că sunt anumite ajustări pe care nu le poţi face din egalizator.

Cea de a 3-a chestie specială pentru gaming o reprezintă cipul de reţea Killer E2200. Nu este ceva foarte special, după cum v-am arătat şi aici.

Totuşi, cel mai interesant aspect îl reprezintă faptul că aceste dotări vor fi prezente şi pe G1 Sniper M5, adică varianta mATX. Da, aţi ghicit, Sniper M5 va costa cu muuuuuuuult mai puţin şi prevăd că va fi cea ami bună soluţie pentru gameri pentru că va oferi echilibrul perfect între dotări şi preţ, aşa cum a facut şi Sniper M3.

{gallery}/2013/03-hardware/gigabyte-new-lineup-preview/sniper-5/galerie:172:110:0:1{/gallery}

 

GIGABYTE Z87X-OC

Este o altă placă de bază extrem de interesantă din noul line-up al producătorului taiwanez. Chiar dacă nu vine cu dotările celei de mai sus, în mod clar va face viaţa unui overclocker mult mai frumoasă. Nu ştim dacă este capabilă să ofere frecvenţe ameţitoare pentru procesoarele suportate, însă în mod clar oferă un nivel ridicat de ergonomie.

Ce înseamnă asta? Că ai orice îţi trebuie chiar la botul calului. Ai nevoie de puncte de măsură? Nicio problemă, acestea sunt chiar lângă conectorul ATX. Ai nevoie de butoane pentru overclocking on-the-fly? Nicio problemă, şi acestea sunt tot în zona de lângă concetorul ATX. Ai nevoie de port-uri USB poziţionate pe latura plăci de bază dinspre tine? Există şi acestea.

O altă dotare foarte interesantă este chenarul de susţinere al plăcilor de extensie. Acesta se fixează direct pe placa de bază şi astfel vei putea instala plăcile de extensie fără niciun fel de girjă că acestea se vor înclina.

{gallery}/2013/03-hardware/gigabyte-new-lineup-preview/z87x-oc:172:110:0:1{/gallery}

 

GIGABYTE Z87X-UD3H

Deşi după nume am fi tentaţi să plasăm această placă de bază în segmentul mainstream, GIGABYTE au avut grijă de-a lungul timpul ca produsele cu această terminaţie a numelui să fie de fapt intrarea în high-end. Dacă până acum câţiva ani era vorba de UD3-uri ce se adresau publicului larg, UD3H-ul din acest line-up este de fapt o placă ce se adresează proaspeţilor overclock-eri.

Dotările ei sunt destul de impresionante şi deşi nu există butoane pentru overclocking on-th-fly, există puncte de măsură care sunt foarte importante pentru un overclocking stabil.

De asemeneae, există şi debug LED şi în cazul în care va apărea vreo problemă, power-user-ul din tine o va putea identifica.

{gallery}/2013/03-hardware/gigabyte-new-lineup-preview/z87x-ud3h:172:110:0:1{/gallery}

 

GIGABYTE Z87X-D3H

Această placă de bază este una dintre cele mai accesibile din noul line-up. Nu este specială pentru overclocking însă asta nu înseamnă că nu va putea face faţă celor ce vor necesita câţiva MHz în daily use. De asemenea, dotările ei „de bază” ne sugerează şi faptul că va fi cea mai populară alegere tocmai datorită preţului.

{gallery}/2013/03-hardware/gigabyte-new-lineup-preview/z87x-d3h:172:110:0:1{/gallery}

 

Cam scurt articolul? God damn, e un preview şi nici nu am voie să vă spun prea multe.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.