Observ că lucrurile cam stagnează în lumea gamepad-urilor şi nu pentru că gamerii sunt interesaţi de alte periferice, ci pentru simplul motiv că nu este o piaţă chiar atât de variată. Cele mai multe periferice din această gamă de produse se adresează unei nişe, ceea ce face ca interesul general să fie cât mai scăzut posibil. Vom vedea acum dacă producătorul alternativ Speedlink reuşeşte să livreze.

De-a lungul timpului am folosit atât Xbox 360, cât şi Playstation 3, şi nu am fost DELOC tentat să încerc alternative pentru simplul fapt că, de multe ori, preţul modic chiar însemna calitate slabă. Să nu mai vorbim de faptul că software-ul era la acelaşi nivel.

Ne vom juca cu două gamepad-uri ce sunt alternative la cele de PS3 şi X360. Şi când spun că sunt alternative la cele două tipuri de controllere, nu trebuie să o luaţi ad literam, deoarece ambele sunt compatibile doar cu PC şi PS3. Aşadar, unul aduce ergonomia controller-ului de XBOX pe platforma PS3, iar altul aduce un preţ mai bun decât cel al controller-ului original.

Atât Strike FX şi Xeox pot fi configurate imediat pentru a fi folosite pe PC fără driveri speciali sau configuraţii complicate în MotionJoy sau Xpadder, deoarece ambele controllere au funcţiile XInput şi DirectInput incluse.

Menţionez că funcţia de vibraţie este prezentă la ambele variante, însă, ţineţi minte că această caracteristică poate fi folosită doar în jocurile ce permit acest lucru.

Ambele gamepad-uri pot fi utilizate în timp ce acumulatorii se reîncarcă, folosind un cablu USB. Autonomia celor două controllere este similară, ceea ce înseamnă că pot fi folosite aproximativ 10 ore în modul wireless.

speedlink-xf-001

Mai jos aveţi o mică listă jocurile pe care le-am folosit pentru testarea celor două gamepad-uri:

  • Trials Evolution: Gold Edition
  • Dark Souls – Prepare to Die Edition
  • Splinter Cell – Blacklist
  • Sine Mora
  • Shank

Mai întâi avem controllerul Speedlink Strike FX care face o treabă bună în a-ţi oferi funcţionalitatea unui controller de PS3 la un preţ excelent. Pe acesta vi-l recomand.

În fine, specificaţiile sunt cele clasice: 2 triggere analog, 2 bumpere, 8 butoane şi un DPAD cu 8 direcţii. Pozele de mai jos vorbesc de la sine.

{gallery}/2013/04-gaming-gear/speedlink-strike-fx-xeox/galeriestrikefx:171:105:0:1{/gallery}

Surprinzător, pot spune că Strike FX s-a descurcat de minune în toate testele realizate. Nu numai că nu a trebuit să reconfigurez butoanele la fiecare joc, dar nici nu a fost nevoie de intervenţia unui Xpadder/MotionJoy ca să fac mici adjustări.

Sensibilitatea se poate regla foarte uşor şi, în genere, pad-ul se comportă aşa cum trebuie. Presiunea care trebuie aplicată butoanelor pentru a înregistra comenzile este similară celui original de PS3, dar materialul din care este construit lasă senzaţia ca nu este la fel de robust. Calitatea construcţiei controller-ului Strike FX nu se ridică la nivelul clasicelor controller-e de PS3, însă seamănă izbitor de mult cu cele din pachetele consolelor PS3 Slim.

 

Celălalt controller, anume Speedlink Xeox, cel similar cu pad-ul de Xbox 360, oferă aceeaşi funcţionalitate bună, însă la un preţ mai mare. Da, arată ca un controller de X360, însă Xeox este construit pentru a fi compatibil cu PS3.

Din păcate,jocurile portate de pe X360 reprezintă o problemă pentru aceste gamepad-uri. Nu prea poţi să faci mari configurări în schema de control X360, aşa că va trebui să vă obişnuiţi cu butoanele default.

{gallery}/2013/04-gaming-gear/speedlink-strike-fx-xeox/galeriexeox:171:105:0:1{/gallery}

Specificaţiile sunt aceleaşi ca la X360, 10 butoane digitale, DPAD, 2 triggere analog, 2 bumpere şi inclusiv un buton de Rapid Fire (Turbo) care oferă opţiunea de a-ţi pune un macro de Rapid Fire (Double Tap pentru FPS-uri) pe unul dintre triggere. Însă, calitatea construcţiei poate fi considerată la acelaşi nivel. Totuşi, rămâne la aprecierea fiecăruia dacă se ridică sau nu la nivelul unui controller de X360 întrucât cel de la Speedlink este învelit cu un strat cauciucat ce asigură un grip mai ferm.

 

Da, cam atât ar fi de spus despre ambele gamepad-uri. Speedlink au reuşit să creeze două alternative fiabile care să nu usture la buzunar. Personal, vă recomand controllerul Strike FX din simplul fapt că arată ca un controller de PS3, se simte ca unul şi oferă accesibilitate pentru jocuri portate de pe X360. Pe când Xeox, deşi stă ceva mai bine ca Strike FX la capitolul ergonomie, are bubiţa de a NU fi compatibil cu anumite jocuri portate de pe X360 şi este şi mai scump.

În rest, good job Speedlink!

 

Plusuri şi minusuri pentru Speedlink Strike FX 

+ Uşor de configurat
+ Preţ bun
+ Ergonomic
+ Compatibil cu PS3

great-for-gaming

 

Plusuri şi minusuri pentru Speedlink Xeox

+ Ergonomic
+ Buton de Turbo/Rapid Fire adjustabil
+ Compatibil cu PS3
– Preţ măricel

goodforgaming

 

Gamepad-ul Speedlink Strike FX poate fi cumpărat de AICI la preţul de 129,99 RON, iar Speedlink Xeox poate fi cumpărat de AICI pentru 149,99 RON.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.