Foarte foarte multe lucruri de zis despre această placă… OK, s-o luăm pe rând.

 


GIGABYTE GA-X58A-UD7 vine în format full-ATX şi oferă un layout relativ standard. Bănuiesc că v-a atras atenţia „acea bucată de metal” 🙂 Ajungem imediat la ea.

 


GIGABYTE a dotat această placă cu un etaj de alimentare compus din 25 de faze… Cu adevărat monstruos! Evident, heatsink-urile sunt enorme.  În caz că vă întrebaţi de eventuale incompatibilităţi cu anumite coolere aftermarket, pot să vă spun că NoiseBlocker TwinTec a intrat fără nicio problemă.

 


PCH-ul beneficiază de un waterblock montat direct din fabrică, ceea ce în mod cert va face fericit orice posesor de sistem de răcire cu lichid.

 


Dacă nu aveţi un sistem de răcire cu lichid şi doriţi să supratactaţi foarte puternic placa de bază, nu vă faceţi probleme din cauza temperaturii. Veţi putea monta imensul radiator care va prelua o mare parte din căldura PCH-ului şi a celorlalte componente conectate prin heatpipe-ul principal.

De asemenea, ajută foarte mult la scăderea temperaturilor în carcasă în cazul în care aveţi răcire pe lichid şi nu aveţi flux direct de aer asupra celorlalte componente. Şi mai are încă un bonus interesant şi foarte binevenit: absoarbe foarte bine căldura generată de partea superioară a plăcii video care, în general, e foarte fierbinte, mai ales pe o placă video performantă.

 


Cele  6 canale de memorie pentru un maxim de 24GB RAM, care pot funcţiona în triple-channel.

 

Evident, nu putea să lipsească butonul de Start, o adevărată binecuvântare în cazul testării acestei plăci în afara carcasei.

 


În partea inferioară putem vedea conectorii SATA, rotiţi la 90° (excelent pentru wire-management), header-ul pentru panoul frontal şi header-ele pentru USB. Tot aici găsim şi conectorul IDE, pentru cei care încă îl mai folosesc.

 


În cazul sloturilor de expansiune, situaţia este foarte roz. De fapt e albastră. Avem 4 sloturi PCIe x16 (din care două sunt x8 electric), două sloturi PCIe x1 şi doar un singur PCI. Şi să nu uităm bătrânul conector FDD.

Cum era de aşteptat, GA-X58A-UD7 oferă suport pentru configuraţii multi-card. Mai exact, 3-way CFX sau SLI, în funcţie de care o preferaţi.

 


La panoul I/O lucrurile stau la fel de bine precum în celelalte zone. N-am să înşir toţi conectorii, deoarece aceştia sunt vizibili. Totuşi, ţin să remarc amplasarea butonului pentru resetarea BIOS-ului. Foarte util în cazul în care eşuează overclock-ul, pentru că nu mai e nevoie să desfaceţi carcasa şi să căutaţi pinii pentru a plasa un jumper.

 

Şi o privire de ansamblu asupra părţii inferioare a plăcii de bază.

Despre construcţie şi componente folosite nu am să discut, deoarece aţi văzut cu siguranţă „Ultra Durable 3” inscripţionată pe sistemul de răcire, deci ştim că avem de-a face cu unele din cele mai bune componente existente pe piaţă, atât din punct de vedere al performanţelor cât şi a fiabilităţii.

 

 

Pages ( 5 of 8 ): « Previous1 ... 34 5 678Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.