Faptul că memoriile mainstream din zilele noastre sunt echipate cu radiatoare nu indică decât faptul că ştacheta a fost uşor uşor urcată. Dacă în anii trecuţi radiatoare, exact cât modulul de memorie ca dimensiune, aveau doar modulele high end astăzi acestea pot fi regăsite pe orice model de memorii mainstream.

Asta nu înseamnă că acestea nu pot fi diferenţiate de modelele high end. Nu, modelele high end au primti radiatoare noi…mai mari şi sisteme de răcire ceva mai deştepte cum este cel pe care urmează să îl prezentăm.

GeiL EVO Cyclone nu este primul cooler de memorii care a apărut vreodată, deci nu voi blagoslovi vreo inovaţie. Primul cooler de acest fel pe care l+am văzut prima dată era un Titan, dar acel cooler ptuea fi folosit pe post de sorcovă, nu ca unealtă pentru răcit. În fine, cel mai apreciat la momentul de faţă este coolerul produs de Corsair.

Diferenţa dintre acel cooler şi EVO Cyclon este legată de construcţie. EVO Cyclone vine echipat cu un singur ventilator în timp ce Dominator AirFlow de la Corsair are două sau trei(în funcţie de revizie). Totuşi Geil EVO Cyclone aduce câteva elemente noi acestui segment de accesorii. cum ar fi posibilitatea vizualizării temperaturii fără să fie nevoie de montarea vreunei sonde în zona memoriilor.

Trecând peste faptul că are doar un ventilator, construcţia lui EVO este de aşa natură încât să ajute cel mai mult memoriile GeiL Black Dragon EVO ONE. Veţi vedea în schema din pagina următoare de ce spun asta.

Dar aspectul legat de optimizare pentru memoriile GeIL nu reprezintă o problemă, până la urmă contează fluxul mare de aer pe care ventilatorul este capabil să îl livreze.

Produs GeiL EVO Cyclone
Dimensiuni 146 x 52.6 x 106mm
Greutate 135 g
Flux 4.04 CFM
Diametrul ventilatorului 50mm
Număr turaţii ventilator 3400rpm
Conector alimentare 3 pini
Durată de viaţă aşteptată 25000 ore

 

 

Pages ( 1 of 3 ): 1 23Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.