Kingston nici nu lansaseră bine stick-ul lor USB 3.0 că s-au şi gândit să îi facă update. După ce tot mai multă lume s-a plâns că acel stick se încinge în timpul funcţionării, marele producător de memorii şi flash-uri şi-a pus inginerii la muncă să inventeze ceva mai bun.

01-kingston-dt-g2Invenţia despre care discutăm astăzi are în numele său un G2, care vine de la generaţia a doua, evident.

Nu vom bate apa în piuă foarte mult pentru că este vorba de acelaşi stick, dar cu alt controller. Dacă primul stick USB 3.0 de la Kingsotn era un mini SSD, G2 foloseşte memorie flash normală ca orice stick USB, sau cel puţin asta spun Kingston.

Aspectul este identic primei generaţii şi putem spune că în comparaţie cu alte stick-uri USB, Data Traveler Ultimate G2 este grăsuţ.

În afara construcţiei ce nu poate fi văzută s-au mai schimbat şi câteva cifre în specificaţii. Astfel, noul DT Ultimate G2 64GB este capabil să citească informaţiile stocate în memoria lui la peste 100 MB/s şi poate scrie date cu aproximativ 70 MB/s.

Ceea ce am facut noi acum se numeşte un mini test, adică am luat stick-ul USB de la Kingston şi l-am băgat într-unul din port-urile USB 3.0 ale plăcii de bază ASUS M5A97 Evo şi am rulat câteva teste foarte simple pentru a evidenţia diferenţele faţă de prima generaţie. Articolul ce are ca subiect stick-ul Kingston din prima generaţie îl puteţi vizualiza aici.

 

02-kingston-dt-g2 03-kingston-dt-g2 04-kingston-dt-g2

 

 

Teste şi concluzii

Singurele test pe care le-am rulat au fost SiSoft Sandra, HD Tach 3.0.4.0 şi HD Tune Pro. Cel mai mutl am fost interesaţi de compararea graficelor pentru a vedea dacă mai există drop-uri de performanţă la cititre la fel ca în cazul primului stick.

hd-tune-read1 hdtach1 sandra1

Nu numai că funcţionează mai bine decât prima generaţie, în sensul că au disparut scăderile de performanţă, dar şi rata de trasnfer la citire este semnificativ mai mare decât cea specificată de Kingston. Un plus de aproximativ 25% perfomanţă faţă de cele spuse de Kingston nu este absolut deloc ignorabil.

Un alt aspect al problemei foarte interesant este reprezentat de faptul că în pachet nu se mai găseşte cablul de alimentare în Y. Acest lucru ne indică faptul că noul stick USB 3.0 de la Kingston necesită mai puţin curent electric pentru a funcţiona.

Acestea fiind spuse nu îmi rămâne decăt să vă recomand să citiţi despre prima generaţie aici şi dacă sunteţi impresionaţi ca şi mine de acest stick USB să vi-l cumpăraţi, dar la o capacitate mai mică. Eu unul am rămas surprins că un stick USB merge mai bine decât HDD-ul ce îl folosesc uneori pe platforma de test:).

Preţul pentru varianta cu 64GB este enorm, însă pentru cel de 16GB este chiar rezonabil. Adică 219 Lei nu reprezintă o sumă foarte mare pentru cutting edge tech.

 

Plusuri şi minusuri pentru Kingston DT Ultimate 32GB

+ Rate de transfer
+ Consum de curent mai mic decât prima generaţie
+ Construcţie solidă
– Preţ

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.