Ca de obicei, Nexus aduce unele dintre cele mai bune specificatii la preturi foarte avantajoase. Ce-i drept, nu se aplica perfect pentru Romania, dar tot are un pret mai bun decat cel al altor brand-uri.

Stiu ca ati tot citit peste tot despre acest telefon. Toti si-au dat cu parerea si l-au analizat pe toate partile. Noua nu ne pasa despre cum fotografiaza. Nu ne pasa daca talk time-ul este bun sau prost. Noua ne pasa doar despre experienta pe care o ofera unui gamer care consuma pe paine jocuri mobile.

Asadar, ceea ce veti citi mai jos are legatura strict cu gaming-ul si daca cumva vreti sa cititi despre calitatea foto/video, bla, bla-uri despre autonomie si experienta erotica cu el, va recomandam sa nu continuati lectura.

Probabil va intrebati cui dracu ii pasa despre gaming-ul pe dispozitive mobile. Ei bine, pentru inceput mie. Ma plictisesc in metrou, in autobuz sau pe WC si drept urmare jocurile Android sunt cele mai la-ndemana.

V-am povestit despre Nvidia Shield si v-am spus ca este o consola portabila excelenta pentru casa. Ei bine, cand nu esti acasa ce te faci daca vrei sa continui joaca? Scoti telefonul smart din buzunar si te joci o cursa.

 

Specificatii

Google Nexus 5Nu le vom parcurge pe toate, ci doar pe cele ce ne intereseaza. Asadar, daca vreti sa le vedeti pe toate, puteti foarte bine sa mergeti pe site-ul producatorului.

Procesor: Quad-core 2.3 GHz Krait 400

RAM: 2 GB

GPU: Adreno 330

Storage: 16/32 GB

Ecran: 4,95 inci, IPS+, 1920*1080

Acumulator: Li-Po 2300 mAh

Procesorul este cea mai noua creatie a celor de la Qualcomm. Ruleaza la aproximativ 2,3 GHz si puteti fi sigur ca orice aplicatie va zbarnai. Frecventa de lucru, in jocuri cel putin, nu va fi niciodata cea maxima pentru a mentine o temperatura de operare decenta.

Memoria RAM este LP-DDR3 si ruleaza la o frecventa de 800 MHz in dual channel.

GPU-ul este cireasa de pe tort. El este responsabil de ceea ce ne intereseaza cel mai mult: gameplay cursiv. Adreno 330, la fel ca toata familia 300, aduce shadere unificate si capabilitati de compute pe GPU.

Frecventa maxima la care ruleaza Adreno 330 este de 450 MHz, similar modelului 320.

Ecranul lui Nexus 5 este absolut fabulos. Ofera unghiuri de vizualizare excelente si o luminozitate ce poate provoca dureri de cap daca este setata la maxim.

Acumulatorul este de capacitate mica pentru cat de multa putere ofera hardware-ul din Nexus 5. Daca este utilizat intens, autonomia este aproape penibila.

 

Galerie foto

 

Gaming pe Android

Google Nexus 5Ca de obicei, primul joc pe care il instalez pe un dispozitiv cu Android este Real Racing 3. V-am spus si in articolul de Shield si va repet ca acesta este jocul pe care il joc cel mai mult si este unul dintre acele jocuri pe care le vei juca foarte mult timp odata ce l-ai inceput si iti place.

Primul contact cu jocul pe Nexus 5 a reprezentat o surpriza totala. Nu pentru ca as fi primit vreun bonus in el, ci pentru simplu fapt ca rula groaznic. La fel cum cei cunoscatori dintre voi se intreaba de ce, la fel ma intrebam si eu. Am avut la dispozitie un HTC One si pe acesta din urma jocul rula impecabil. Ca sa va dati seama, pe Nexus 5 rula cu detaliile pe low la fel cum rula pe HTC One. Si culmea ironiei este ca HTC One are hardware mai slab. Dupa indelungi investigatii in care am observat si faptul ca Real Racing 3 utilizeaza in majoritatea timpului doar 2 nuclee ale procesorului si acestea la 1,5 GHz, mi-am adus aminte ca, desi ecranul este Full HD, jocurile ruleaza la 1794*1080.

Google Nexus 5De ce? Pentru ca restul din ecran este utilizat pentru afisarea acelor butoane total inutile. Se poate observa diferenta dintre cele doua in imaginea alaturata. Nexus 5 are un ecran mai mare, dimensiunea lui fiind de 4,95 inci, iar HTC One are un ecran de 4,7 inci. Daca butoanele de navigare nu ar fi fost randate pe ecran, precum la o tableta, acestea ar fi oferit o performanta similara in acest joc.

Dar acesta este un caz izolat, pentru ca in rest, absolut toate jocurile pe care le-am rulat nu au intampinat probleme de niciun fel.

Al doilea aspect extrem de important pentru gaming-ul pe Android il reprezinta autonomia. Ei bine, Nexus 5 face parte din categoria dispozitivelor excelente pentru jocuri acasa sau la birou, unde ai acces la un incarcator. De ce? Pentru ca in GT2: Real Car Experience nu a fost capabil sa sara de 3 ore si 20 minute si asta in conditiile in care SIM card-ul nu era prezent in telefon.

In utilizare normala, cu mici sesiuni de 5-10 minute de gaming, nici macar nu am reusit sa ating 12 ore de autonomie.

Ce-i drept, am utilizat telefonul cu luminozitatea setata la aproximativ 75%. La un nivel mai mic, cu siguranta ar fi crescut autonomia.

 

Concluzii

In ceea ce priveste hardware-ul, Nexus 5 este un telefon bun. Aduce componente performante la un pret destul de OK, insa, daca il comparam cu alte telefoane descoperim ca acesta este cel mai prost din curtea scolii. De fapt, singurul motiv pentru care este considerat mai slab decat Sony Xperia Z1 (telefon cu acelasi hardware) este imposibilitatea de a sustine o frecventa ridicata a procesorului. Daca la Nexus 5 se observa cum frecventa procesorului scade dupa cateva secunde la 2,3 GHz, la Xperia Z1 se observa cum aceasta este sustinuta pentru aproximativ 1 minut.

In utilizarea normala, meniu si lansat de aplicatii, Nexus 5 se comporta absolut la fel ca orice telefon cu Quad Core Krait 400@2,3 GHz.

Asadar, daca nu va deranjeaza autonomia sub medie si daca aveti de gand sa va jucati cu el stand conectat la incarcator in cea mai mare parte a timpului, atunci puteti sa alegeti Nexus 5.

  • Cumpara LG Nexus 5 de aici

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.