Publisherul Activision Blizzard, mai ales partea Activision, discuta despre banii facuti anul trecut, despre planurile ambitioase de viitor ce includ francizele Call of Duty, World of Warcraft, precum si noua licenta numita Destiny dezvoltata de catre studio-ul legendar Bungie.

Pe scurt, CEO-ul pentru Activision Publishing, Eric Hirshberg ne povesteste ca franciza Call of Duty se va muta de la un timeframe de development de 2 ani (adica lansari anuale), la un timeframe de 3 ani (adica lansare odata la 2 ani). Motivul pentru aceasta schimbare probabil ca este legat de calitatea indoielnica a ultimului produs Infinity Ward, anume Call of Duty: Ghosts.

De asemenea, domnul Hirshberg sustine ca Sledgehammer Games (co-developeri pentru Modern Warfare 3) este primul studio care a avut privilegiul sa lucreze de ceva timp la o noua iteratie din seria Call of Duty. Un alt motiv pentru aceasta schimbare de tactica este evident lansarea a mai multor bucati de DLC, fix ce trebuia pentru a tine licenta Call of Duty in viata…..nu?

Activision a anuntat astazi rezultatele financiare de la cel de-al patrulea sfert anului trecut. Aparent Skylanders a fost o gura de aer proaspat si o sursa buna de vanzari pentru publisher (2$ miliarde vanzari de la lansare), precum si mamutul MMORPG World of Warcraft al developerului Blizzard care a reusit sa ajunga la un numar de 7.8 milioane de abonati dupa perioada BlizzCon 2013 din Octombrie.

O discutie despre bani nu putea fi completa fara parerile domnului CEO Activision Blizzard, domnul Bobby Kotick care cu mandria lui megalomana a povestit cum ca FPS/RPG-ul Destiny al studio-ului Bungie va rupe piata in doua pe consolele next-gen. La final, el a adaugat ca ultima masinarie de produs bani a publisherului este card game-ul Free 2 Play Hearthstone care deja a adunat o baza de jucatori destul de considerabila fata de orice alt joc online de pana acum.

In alte cuvinte, Activision Blizzard inca o duc bine si demonstreaza ca un publisher isi poate mentine licentele vechi la statutul de vaci de muls. Bravo lor.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.