În cadrul CES, AMD a facut o demonstrație cu noile APU-uri system on chip (SoC), denumite „Temash” si „Kabini”, ce vor reprezenta primele SoC-uri x86 quad-core. Ambele modele de APU-uri sunt programate pentru lansare în prima jumătate a anului 2013.

Demonstrațiile au inclus o gama largă de jocuri și aplicații de top pe un notebook foarte subțire cu APU „Kabini”, o tabletă și un notebook hibrid, cu APU-uri „Temash.”

De asemenea, AMD a dezvăluit și noul model de APU, denumit „Richland”, livrat în prezent doar către OEM-uri, ce oferă îmbunătățiri ale performanțelor video cu 20-44% mai mari în comparație cu generația de APU-uri AMD Seria A. „Richland” va fi livrat într-un pachet ce va conține software de recunoaștere facială și a gesturilor, astfel încât consumatorii să poată experimenta la maxim puterea de procesare. Dupa „Richland” va urma „Kaveri” ce va beneficia de funcții ale arhitecturii (HSA) și va fi lansat în a doua jumătate a anului 2013.

„Cu noile serii revolutionare de APU-uri pentru 2013, compania AMD este determinată să devină lider în segmentele consumer aflate în creștere,” spune Lisa Su, vice-președinte senior și manager general pentru AMD Global Business Units. „Dezvoltăm tehnologii gândindu-ne la utilizatorii finali – vrem să oferim experiențe true surround computing, captivante, pentru viața de zi cu zi. Suntem entuziasmați să aducem pe piață tehnologia noastră APU de top, inclusiv primul SoC quad-core x86 din industrie, ce ne consolidează poziția de lider în segmentele de grafică si gaming.”

„Richland” aduce îmbunătățiri atât pentru CPU-uri, cât și pentru grafică, împreună cu o autonomie sporită. APU-urile „Richland” vor fi livrate împreună cu un pachet software extins, ce include recunoaștere facială și a gesturilor, conectivitate wireless direct la TV și monitoare, prioritizarea resurselor de sistem în timpul streaming-ului video.

„Kabini” este proiectat pentru notebook-uri foarte subțiri cu autonomie extinsă și oferă performanțe impresionante atăt pentru configurații dual-core, cât și pentru cele quad-core. „Kabini” va oferi performanțe cu peste 50% mai bune decât cele ale fostei generații de APU-uri AMD („Brazos2.0”).

„Temash” este procesorul de elită AMD cu consum scăzut, dedicat mobilității și se va găsi în Tablete Windows 8 și în cele hibride. AMD se asteaptă ca „Temash” să fie cel mai performant SoC pentru tablete, fiind cu peste 100% mai performant din punct de vedere grafic decăt predecesorul sau („Hondo”).

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.