Fenomenul de cloud gaming este unul extraordinar şi după umila mea părere, toată lumea din această industrie ar trebui să se uite la acest model şi să îl ia în considerare serios. Se pare că şi AMD merge în aceeaşi direcţie.

Compania a anunţat astăzi că plăcile video Sky ce fac parte din lunga serie Radeon vor integra elementul de cloud gaming. Momentan, pe linia de producţie au fost confirmate trei modele care vor beneficia de acest element, mai ales modelul racheta Sky 900. 3,584 procesoare de streaming, memorie de 6GB DDR5 cu o bandă capabilă să pompeze 480GB pe secundă.

Desigur, AMD sunt conştienţi că Nvidia vine puternic cu platforma proprietară Grid, dar mă bucur că s-au sesizat pentru că acest segment al industriei hardware este întotdeauna într-o competiţie constantă şi acerbă. Companii ca Otoy, G-Cluster, Ubitus şi CiiNow vor fi partenerii oficiali. Producătorul ţine morţiş să ne explice că CiiNow este serviciul care va propulsa high end gaming orice platformă de joc, mai ales că CiiNow este un mare competitor al platformei Gaikai a companiei Sony Computer Entertainment.

Plăcile vor folosi tehnologia RapidFire şi vor fi incluse în programul GCN (Graphics Core Next) care vor reprezenta un deliciu pentru gamerii pasionaţi de streaming. Sună bine.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.