MSI au dat cu bâta-n baltă şi au „scăpat” pe Internet un slide din care se observă cu ochiul liber roadmap-ul AMD pentru plăcile grafice de anul acesta. Da, ştim, este o mare „catastrofă” pentru marketingul AMD. Cum cititorii noştri se plângeau ieri că Radeon HD7950 are un preţ cam piperat iată câteva dintre specificaţiile plăcilor ce vor veni la un preţ mai accesibil.

 

 

 

 

 

Ieri aţi văzut ce poate Radeon HD7950, un „Tahiti” mai mic, mai fâşneţ şi mai ieftin – după parerea unora. Astăzi, ca prin minune au apărut pe Internet specificaţiile pentru plăcile cu nume de cod „Cape Verde”: Radeon HD7750 / HD7770 şi „Pitcairn” Radeon HD7850 / HD7870 cât şi datele de lansare.

Aşa că vom vedea plăcile din seria HD77xx undeva în jurul datei de 15 februarie iar pe cele din seria 78xx pe data de 6 martie.

 

 

Radeon HD7750 va veni echipată cu 1GB RAM, iar HD7770 cu 1GB sau 2GB RAM şi ambele vor avea GPU-ul tactat la 900Mhz. În plan mai sunt şi variante mai „speciale” care vor beneficia doar de 512MB RAM, o lăţime de bandă de 64 biţi şi vor fi SFF (small form factor).

 

Conform slide-ului de la MSI ,imediat după lansarea plăcilor bazate pe „Cape Verde” vom vedea şi plăcile destinate segmentului entry-level, „Pitcairn”. Nu mă întrebaţi cum îşi aleg AMD numele de cod dar se pare că trebuie să facem exerciţii de dicţie pentru a le pronunţa. Revenind, Radeon HD7850 / HD7870 vor avea lăţimea de bandă de 256 biţi şi probabil (nimic sigur aici) vor avea specificaţii apropiate de plăcile din seria HD77xx. Cert este că vor veni echipate cu 2GB RAM. Data lansării este de 6 martie (prima zi a expoziţiei CeBIT).

 

Pe Internet se vehiculează deja preţuri pentru plăci însă cum la noi au fost mereu mai scumpe decât la „ei” ne este imposibil, momentan, să vă oferim nişte informaţii sigure. 

 

Sursa: CPU-World

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.