Cinefilii au motive să se bucure deoarece AOC a lansat în cursul zilei de ieri monitorul myMulti-Play Q2963PM de 29″, construit cu un ecran în format 21:9 şi destinat vizualizării filmelor în format Cinemascope.

Dacă rezoluţia şi formatul v-au atras atenţia, voi continua prin a vă spune că acest monitor are o rezoluţie UWHD (Ultra-Wide High Definition) de 2560×1080 pixeli. Numărul total de pixeli este de peste 2.7 milioane. Software-ul Screen+ permite împărţirea suprafeţei ecranului în mai multe sectoare. Folosind shortcut-uri configurabile, puteţi să afişaţi simultan imaginile din mai multe surse (PC-uri, DVD playere, etc.). Practic, software-ul, rezoluţia şi formatul ecranului vă permit să lucraţi simultan nu doar cu mai multe ferestre, ci şi cu mai multe dispozitive.

Până acum totul pare foarte interesant, însă impresionează faptul că Q2963PM foloseşte o matrice IPS în locul tradiţionalelor matrici TN. Calitatea imaginii afişate are mult de câştigat de pe urma acestui aspect deoarece matricile IPS redau culori mult mai apropiate de realitate decât matricile TN. De asemenea, unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune, mai exact 178 grade atât orizontal, cât şi vertical. AOC specifică un contrast dinamic de 50.000.000:1 şi luminozitate de 300 candela pe metru pătrat, alături de un timp de răspuns de 5ms GTG (grey-to-grey).

Consumul specificat de producător este de 26W în timpul funcţionării, respectiv 0.5W în idle. Este suportat standardul Energy Star 5.0. Sunt puşi la dispoziţia utilizatorilor următorii conectori: unul HDMI compatibil HDCP, unul DVI-D, unul D-Sub şi doi DisplayPort. De asemenea, monitorul este echipat cu boxe şi poate să fie montat pe perete cu ajutorul unui suport VESA100.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.