În weekend-ul ce tocmai a trecut am fost invitaţi de către ASUS România la un eveniment în cadrul căruia ne-au fost prezentate noile echipamente ale companiei taiwaneze, din segmentul mobile. 

Am discutat de refresh-uri ale unor echipamente cât şi planurile de viitor ale ASUS şi per ansamblu au fost suficiente lucruri noi care să capteze atenţia „jurnaliştilor” şi care au iscat suficiente discuţii pentru mai mult de un sfârşit de săptămână.

După lansarea procesoarelor Intel cu nume de cod Haswell, toţi producătorii au început să anunţe şi să lanseze modele noi care să beneficieze de noile caracteristici ale noilor cipuri printre care şi autonomia crescută.

Din punctul nostru de vedere, vedeta prezentării de sâmbătă a fost notebook-ul din seria RoG – G750JX, un desktop replacement în adevăratul sens al cuvântului şi cu o configuraţie care ar ruşina orice PC din segmentul high-end.

Echipat cu un procesor Intel i7 4700HQ, dotat cu un GPU nVidia GTX770M şi cu o memorie RAM expandabilă până la 32GB, G750JX este o maşină care ar face gelos orice posesor de PC high-end. Totodată, notebook-ul poate fi configurat şi pe partea de stocare pentru a satisface cele mai exigente gusturi. Astfel puteţi opta pentru un SSD şi un HDD, o soluţie hibridă sau două HDD-uri care compun o matrice RAID ce oferă până la 3TB spaţiu. Totul asezonat cu un drive blu-ray. Pe partea de conectică, ASUS au dotat G750XJ cu o placă de reţea wireless 802.11ac, o placă de reţea gigabit şi bluetooth 4.0. 

Preţul pentru care este disponibil această bijuterie începe de la 5700 lei şi poate ajunge până la 8000 lei. 

Am mai discutat şi de noua serie X, serie ce vine să înlocuiască vechea serie K, care reprezenta segmentul value şi zona unde ASUS a excelat din punct de vedere al volumului de vânzări. Configuraţiile variază de la model la model.

Prezente au fost şi câteva modele din seria N, N550 şi N750.  Fiind orientate către segmentul multimedia, acestea vin cu display-uri tactile cu rezoluţie fullHD, cu cantităţi de memorie impresionante – 16GB RAM şi plăci video nVidia din seria 7000. De remarcat este faptul că toate notebook-urile vin cu Windows 8 preinstalat.

Tot aici ne-am putut juca şi cu vârful de gamă al ultraportabilelor ASUS – UX31LA sau Zenbook Prime. ASUS au reîmprospătat designul folosind Gorila Glass pentru display şi capacul superior pentru a-l proteja de eventualele zgârieturile fine. 

Printre altele, reprezentanţii ASUS ne-au mai vorbit şi despre viitoarele produse ce urmează a fi lansate dar despre acestea vom discuta la momentul oportun. În prezent, majoritatea notebook-urilor sunt disponibile la resellerii ASUS din România.

 {gallery}/2013/01-news/august/asus-haswell/galerie:124:110:0:1{/gallery}

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.