ASUS a lansat săptămâna trecuta placa de bază SABERTOOTH 55i, modelul care introduce pe piaţă seria de platforme TUF (The Ultimate Force).

Noua gamă se adresează în mod special utilizatorilor avansaţi şi încearcă să satisfacă cele mai ridicate cerinţe de operare, chiar şi în condiţii extreme de lucru. Conform specificaţiilor, ASUS TUF oferă performanţe robuste, având o construcţie solidă şi folosind componente durabile care se pare că au trecut teste de rigoare militară.

Modelul SABERTOOTH 55i, este proiectat după conceptul “Marine Cool”, integrează chipsetul Intel P55, suportă atât NVIDIA® Quad-GPU SLI™ Technology cât şi ATI® Quad-GPU CrossFireX™ Technology, un maxim de 16GB, DDR3@2000/1800/1600/1333/1066MHz şi vine cu câteva caracteristici exclusive ale designului de alimentare, soluţiei termice şi ale tehnologiilor de protecţie, din care câteva o să le explicăm mai jos.

Soluţia de răcire CeraM!X

Placa de bază ASUS SABERTOOTH 55i este echipată cu noua tehnologie CeraM!X ce asigură o răcire eficientă a componentelor active, chiar şi în condiţiile unor operări intensive. Graţie compoziţiei ceramice – după modelul utilizat pentru termoizolaţie în cadrul industriei aeronautice – CeraM!X facilitează disiparea rapidă a căldurii în vederea răcirii. Ceramica înlocuieşte materialul antioxidant tradiţional şi este utilizată pentru crearea unei suprafeţe texturate necesare obţinerii răcirii superioare. Această suprafaţă aspră oferă o arie extinsă pentru disiparea căldurii în aerul din jur. Astfel, mai multă căldură este eliminată mai repede din sistemul activ.

 

Răcirea memoriei prin CoolMem!

Operarea optimă a memoriilor se bazează pe o răcire bună şi din acest considerent, platforma SABERTOOTH 55i include CoolMem! – un cadru pentru ventilator care poate susţine orice cooler standard de 40mm sau 50mm, în vederea răcirii directe a modulelor de memorie. Un lucru bine gândit am putea spune, dar am putea spune că acelaşi cadru pentru ventilator ar fi putut fi implementat şi pentru cipset.

Optimizarea consumului energetic prin E.S.P.

Platforma SABERTOOTH 55i integrează facilitatea E.S.P. (Efficient Switching Power) pentru toate componentele majore, în vederea optimizării consumului la nivelul sistemului. Modelul de electro-alimentare optimizată din cazul procesorului şi al memoriei se aplică şi pentru sloturile de expansiune PCIe x16 şi pentru circuitele integrate. Astfel, se îmbunătăţeşte întreaga eficienţă energetică şi se reduce volumul de căldură generată. Sistemul va putea opera la temperaturi mai joase, în condiţii mai stabile. În plus, modelul E.S.P. oferă o eficienţă de conversie de 90%, comparativ cu aproximativ 60% în cazul designului liniar convenţional.

Asus Sabertooth se pare că este disponibilă deja în unele magazine on-line de pe la noi, la un preţ ce se învârte în jurul sumei de ~955 RON.

Detalii despre specificaţiile complete aveţi mai jos.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.