Studio-ul suedez King.com, creatorul jocurilor populare de pe Facebook ca Candy Crush sau Bubble Witch, ambele avand ultimul nume Saga a intrat intr-un mic conflict cu un alt developer onest.

Pentru a crea o situatie cat se poate de neplacuta, developerul jocului The Banner Saga a trebuit sa renunte momentan la dezvoltarea unei continuari a jocului The Banner Saga tocmai din cauza faptului ca cei de la King.com au rezervat prin copyright numele (sau substantivul) „Saga”.

Ce inseamna asta pentru industrie as a whole? E simplu really. Puterea jocurilor Free 2 Play este incontestabila. Cum e sa vezi cand unui studio indie ii este interzis sa isi exercite drepturile creative din cauza unei marci inregistrate. 

Cei de la King.com sustin ca nu incearca sa ii cenzureze pe cei de la Stoic Entertainment, caci masurile luate au fost aparent facute pentru a proteja proprietatea intelectuala cu numele de „saga” a unor proiecte viitoare de tip Candy Crush sau Bubble Witch.

In orice caz, cei de la Stoic Entertainment, cel putin pentru moment, isi vor pastra numele de The Banner Saga si vor lupta impotriva unei companii care aleg sa isi breveteze un cuvant care la randul sau a fost folosit in mii de alte produse (inclusiv carti) inaintea sa. Oricum nu e ultima oara cand asa ceva se intampla, dar ma mir ca inca se mai fac astfel de manevre.

Le uram multa bafta celor de la Stoic Entertainment, dar sunt sanse mici sa scape fara repercursiuni din partea celor de la King.com.

Pana atunci, am sa las aceasta poza mai jos. Click pe ea pentru varianta large.

 

3xQhcY0

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.