A spus cineva jocuri de strategie? Civilization 6 tocmai a iesit la iveala si rasuna pe internet alaturi de un trailer. Trailer…da, dupa nume. Insa, din pacate, nu vedem nimic legat de gameplay. Trailer-ul ne prezinta imagini cu mai multe evenimente istorice, si cam atat.

Developerii jocului promit insa mult. Ed Bleach, director al Firaxis, a spus: „Vrem sa inlaturam jucatorii de la a mai face totul dupa o forma prestabilita. Vrem ca ei sa isi construiasca imperiile diferit de fiecare data.” De asemenea, s-a mentionat si ca strategiile de razboi vor fi mult mai importante in Civilization 6. Market-urile, fabricile si fermele sunt acum unitati separate, iar atacarea acestora poate fi cheia victoriei. Daca in Londra, in Anglia, se fabrica la greu armament, tancuri si avioane, bombardarea fabricilor va avea un impact enorm asupra puterii militare a tarii. In cazul in care economia Egiptului creste considerabil, distrugerea in orice mod a market-urilor este o alegere inteleapta.

Uitandu-ne la joc, am putea spune ca este destul de greu de inteles. Dar asta nu va mai fi o problema, deoarece Firaxis Games a realizat niste tutoriale foarte practice, menite sa fie o rampa de lansare pentru noii jucatori.

innerciv6

Printre alte detalii se numara:

  • Un multiplayer adaptat, astfel incat o sesiune de joc sa nu dureze mai mult de 2 ore, avand diferite scenarii prestabilite, si nu numai.
  • Acum unitatile de muncitori sau civili pot fi combinate cu cele militare, in caz de nevoie. Spre exemplu, daca vrei sa escortezi niste muncitori intr-un anumit loc, ei si armata nu vor fi 2 unitati diferite, ci una combinata.
  • Liderii au diferite caracteristici ale personalitatilor, specifice lor. Acestea pot sa iti aduca avantaje, cat si dezavantaje.
  • Diplomatia este mai dinamica si poate evolua – de la conflictele imediate intr-o perioada primitiva, pana la aliante si negocieri pentru pace.
  • Orasele se vor dezvolta fizic pe harta.
  • Orasele sunt acum impartite in districte.

Practic, vorba celor de la Firaxis: ”Vrem ca jocul sa se simta diferit in fiecare sesiune de joc.”

Jocul se va alatura pietei pe 21 octombrie 2016, iar pre-order-ul editiei Deluxe va aduce nu DLC-uri gratis, din pacate, ci un discount pentru acestea – 4 la numar.

http://www.youtube.com/watch?v=pYk_zkA19Nw

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.