Nu-i mare secret faptul că platforma de distribuţie şi implicit serviciul online pentru jocuri marca EA, numit Origin este văzut prost în ochii a multor gameri. E şi normal până la urmă când acel serviciu umblă nestingherit prin calculatorul tău să ţi-l tot monitorizeze, însă vestea pe care am să vi-o aruc acum este….surprinzătoare.

Mai oricine care se consideră un PC gamer în zilele astea ştie că Valve cam deţine piaţa cu propriul lor serviciu Steam. E şi normal, Steam oferă un DRM relativ ok pentru gameri, plus distribuţia ireproşabilă în timpul reducerilor de sezon. 

Electronic Arts a observat acest lucru şi a decis să schimbe puţin teatrul de război prin a face ceva la care nimeni nu se putea aştepta. Anume, să ofere restituiri pentru titlurile ce rulează pe platforma Origin prin programul Origin Great Game Guarantee.

Am zis restituiri? Rambusări? Banii înapoi??? 

Da. E adevărat. Începând de astăzi, TOATE jocurile Origin vor putea fi returnate în 24 de ore de la lansare sau 7, maxim 10 zile de la achiziţionare cu câteva condiţii. 

Unii oameni pe Facebook îmi spun că ar fi uşor să profiţi de acest lucru şi să îţi cumperi un joc, să îl termini şi să îţi ceri banii înapoi în 24 de ore. 

Just….însă poliţa acestui serviciu specifică faptul că poţi să ceri o rambusare DOAR dacă:

  • NU ai terminat jocul 
  • Dacă jocul face parte dintr-un pachet de jocuri, trebuie să returnezi TOT pachetul
  • Dacă promisiunile developer-ului faţă de client la un anumit joc nu au fost realizate, vezi scandalul Sim City 2013
  • De asemenea, pentru a cere banii înapoi pe joc trebuie să fi avut probleme tehnice cu jocul (bug-uri, cerinţe de sistem insuficiente etc.) şi asta cred că ştiţi deja ce înseamnă….nu?

Înseamnă că Origin îşi justifică acea mică regulă în care îţi poate monitoriza PC-ul fără consimţământul tău. Eu zic să vă pregătiţi pentru nişte harababură ala Edward Snowden, chit că măsura luată de Origin este una foarte benefică pentru client şi oferă o competiţie reală serviciului Steam.

Vom vedea, momentan serviciul este disponibil în 20 de ţări, din păcate nu şi România….încă. Era să uit, DLC-urile nu vor putea fi returnate.

Mai multe detalii despre programul de restituire Origin le puteţi afla AICI.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.