Enermax, renumitul producător de surse de alimentare, carcase şi ventilatoare, a lansat primele două modele dintr-o nouă serie de carcase dedicate gamerilor. Denumită iVektor, noua serie încearcă să ofere o listă cât mai lungă de dotări şi un aspect deosebit la un preţ acceptabil.

Noile carcase folosesc design-ul pionierat de modelul Nine Hundred de la Antec, cu sursa montată în partea de jos a carcasei, acelaşi design folosit de majoritatea carcaselor de gaming de pe piaţă. Aspectul noilor carcase este asemănător cu vechile carcase de la Chieftec, însă diferenţele sunt îndeajuns de mari încât să nu existe dubii în privinţa producătorului. Şasiul şi panourile laterale ale carcasei sunt construite din oţel industrial SECC. Lăsând la o parte design-ul, Enermax au ales să folosească pentru modelele iVektor o vopsea specială ce conţine cauciuc. Enermax susţin că materialul rezultat este rezistent la depunerea amprentelor şi la zgârieturi. Un efect secundar util al folosirii cauciucului este atenuarea vibraţiilor şi implicit a zgomotului.

01 56 02 56

Interiorul carcasei pune la dispoziţia utilizatorilor trei locaşe pentru unităţi optice, respectiv şapte pentru hard disk-uri şi/sau SSD-uri. În cazul în care aveţi nevoie de cât mai mult spatiu şi nu folosiţi mai mult de trei hard disk-uri sau SSD-uri, puteţi să scoateţi cuşca pentru hard disk-uri de sub cuşca pentru unităţi optice. Spaţiul pentru plăci grafice este de 290mm (cu cuşca pentru hard disk-uri montată), 322mm (cuşca pentru hard disk-uri reaşezată pentru montarea SSD-urilor) sau 415mm (cuşca pentru hard disk-uri scoasă cu totul). Unităţile optice se montează fără şuruburi, este necesar doar să le împingeţi în spaţiul dedicat datorită sistemului tool-less cu care este echipată carcasa. Hard disk-urile şi SSD-urile sunt montate folosind un sistem cu şine care nu necesită prinderea acestora cu şuruburi. Sunt folosiţi suporti din cauciuc pentru atenuarea vibraţiilor.

03 52 04 44

Carcasa este livrată cu un singur ventilator de 120mm în spatele carcasei, însă puteţi să mai adăugaţi încă cinci asemenea ventilatoare (două în partea de sus, două în partea frontală şi unul în partea de jos a carcasei). De asemenea, carcasa vă permite să instalaţi radiatoare de 240mm pentru sisteme de răcire cu apă. Enermax precizează că modelele din seria iVektor sunt dotate cu filtre de praf în părţile de sus, jos şi frontală ale carcasei.

Am precizat mai sus că sursa de alimentare se montează în partea de jos a carcasei. Enermax au proiectat interiorul modelelor iVektor astfel încât să permită realizarea unui cable management cât mai bun. Pentru îndeplinirea acestui scop, sunt prezente decupaje care permit trecerea cablurilor de alimentare şi de date dintr-o parte în alta a tăvii pentru placa de bază. Mai este inclus şi un decupaj care permite montarea cooler-elor de procesor fără scoaterea plăcii de bază din carcasă. Aveţi la dispoziţie 30mm între tava plăcii de bază şi panoul lateral al carcasei ca să ascundeţi cablurile de alimentare.

05 10 06 33

Panoul frontal al carcasei este dotat cu doi conectori USB 3.0, doi USB 2.0, conectorii HD Audio tradiţionali (microfon şi căşti) şi un controller de turaţie în trei paşi pentru până la două ventilatoare.

Enermax au anunţat un preţ de 79.90 Euro pentru modelul vopsit complet în negru (ECA3311A-B), respectiv 84.90 Euro pentru modelul vopsit alb cu interior negru (ECA3311A-W). Preţurile includ taxe. Asta s-ar traduce în aproximativ 360 RON pentru modelul vopsit în negru, un preţ competitiv. Pentru mai multe detalii în privinţa specificaţiilor, vă recomand să vizitaţi pagina producătorului.

09 19 10 28

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.