Iată că şi GIGABYTE lansează primele plăci de bază socket FM2+, împreună cu prima placă de bază din seria G1-Killer pentru AMD în frunte. De data aceasta este vorba de o gamă întreagă de plăci de bază pentru noul socket, nu doar de două modele.

Noua serie de plăci de bază socket FM2+ de la GIGABYTE pare să fie construită exclusiv în jurul chipset-ului AMD A88X. Singura excepţie pare să fie modelul F2A85XM-DS2, care foloseşte chipset-ul AMD A85X. Printre tehnologiile unice GIGABYTE suportate de noile plăci de bază se numără UEFI DualBIOS, Digital Power Delivery (deci VRM-uri de cea mai bună calitate, cu circuite digitale, se pare) şi folosirea a trei display-uri simultan.

GIGABYTEFM2pluslineup

Cel mai interesant model din noua serie este G1.Sniper A88X, primul model din seria G1-Killer pentru platforme AMD. Acesta respectă reţeta modelelor G1.Sniper lansate în trecut de GIGABYTE şi oferă feature-uri dedicate audiofililor şi gamer-ilor precum AMP-UP Audio, Gain Boost (puteţi să selectaţi dintre două profile de amplificare, 2.5x şi 6x), Upgradable OP-AMP (puteţi să schimbaţi amplificatorul), Audio Noise Guard (circuitele audio sunt separate pe PCB de restul componentelor pentru atenuarea interferenţelor electromagnetice), Nichicon Pro Audio Caps (condensatori profesionali produşi de Nichicon), Gold Audio Plated Hardware (conectorii audio şi cel USB DAC-UP sunt placaţi cu aur), USB DAC-UP (un port USB 2.0 placat cu aur pentru soluţii audio).

Păcat că noul G1.Sniper A88X foloseşte codec-ul Realtek ALC898 în locul soluţiilor oferite de Creative. Însa că tot a venit vorba de codec-ul audio, trebuie să menţionez că cipul în sine este acoperit de un scut pentru ecranarea interferenţelor electromagnetice placat cu aur.

Ţinând cont că GIGABYTE au lansat o serie întreagă de plăci de bază noi, s-ar prea putea ca zvonul care plasa noile procesoare Kaveri la începutul lui 2014 să fie fals. În schimb, dacă aceste lansări reprezintă vreun indiciu, s-ar putea să vedem la lucru primele nuclee de procesare Steamroller mult mai curând decât ne aşteptam.

130816 01

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.