Exista unele evenimente pe care le putem numi majore in tehnologia pentru PC-uri de-alungul deceniilor. Am putea spune ca lansarea unei noi generatii de procesoare din partea unui producaotor este un astfel de eveniment.

 

Doar ca Intel s-au gandit sa ii lase prima data pe utilizatorii de laptop-uri/device-uri 2 in 1 sa „guste” din noua generatie. Pentru versiunile desktop mai trebuie sa asteptam. Dar si laptop-ul este un Personal Computer (PC), la fel si orice device 2 in 1, asa ca ele vor lua aceasta denumire in articol.

Intel vrea sa aduca capacitatea de computing a PC-urilor la un alt nivel cu noua familie de procesoare Intel Core. Generatia a 7-a a fost construita pe o fundatie solida a microarhitecturii Skylake. Acestea vor aduce o performanta mult mai buna, o experienta mai buna in aplicatiile de entertainment si gaming, o securitate robusta si mai multa interactiune cu PC-ul.

Versiunea mobila a acestor procesoare va fi cu 70% mai rapida decat un PC vechi de 5 ani si va avea placa video integrata de 3,5 ori mai buna decat cea dedicata a unui PC vechi de 5 ani.

Procesoarele de generatie a 7-a, permit, de exemplu:

  • Infrumusetarea a 1400 de fotografii in un singur minut.
  • Multitasking: Combinarea si randarea a multiple videoclipuri filmate in 4K UHD in timp ce faci shopping si te uiti la un film.
  • Jucarea jocurilor favorite, precum Overwatch, in HD.

Exista vesti bune si pentru cei care isi vor lua un astfel de procesor pentru editarea video:

  • Capabilitatea decodarii HEVC 10-bit va oferi redarea videoclipurilor 4K UHD fara probleme.
  • Capabilitatea decodarii VP9 ofera si ea redarea perfecta a videclipurilor 4K UHD, dar si a videoclipurilor 4K UHD in 360 de grade in timp ce utilizatorul face multi-tasking.
  • Editarea si randarea de 8 ori mai rapida a videoclipurilor 4K UHD in 360 decat un PC vechi de 5 ani.

 

Intreaga generatie se va imparti in 2 serii – Y (pentru sisteme mai slabute 2 in 1) si U (pentru laptop-uri). Specificatiile le puteti vedea mai jos:

Y-Series

3

U-Series

4

 

1

2

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.