Seria HyperX blu de la Kingston s-a bucurat de succes deoarece modulele de memorie erau echipate cu radiatoare din aluminiu la un pret foarte mic. Iata ca a venit timpul sa ne luam ramas-bun de la modulele HyperX blu, deoarece Kingston urmeaza sa le inlocuiasca cu noua serie HyperX Fury.

Modulele de memorie entry level sunt comercializate la preturi mult prea mici ca sa fie dotate cu cipuri capabile sa functioneze la frecvente ridicate. Acest fapt este valabil pentru modelele HyperX blu si judecand dupa specificatiile producatorului, se aplica si noii serii HyperX Fury. In esenta, este vorba despre module de 4GB sau 8GB DDR3, implicit kit-uri de 8GB sau 16GB. Aveti de ales intre 1333MHz frecventa efectiva cu CAS9, 1600MHz cu CAS10 sau 1866MHz cu CAS10. Tensiunea de alimentare specificata de producator este de 1.5V. Nimic inedit din acest punct de vedere. Mai jos aveti o lista cu codurile produselor din seria HyperX Fury disponibile:

 HyperX-fury3

Descifrarea codurilor de mai sus este simpla. HX3 denota memorie de tip DDR3 si apartenenta kit-ului la seria HyperX. Urmatoarele doua cifre denota frecventa (13 pentru 1333MHz, 16 pentru 1600MHz si 18 pentru 1866MHz). Dupa acestea este notata latenta CAS: C9 pentru CAS9 si C10 pentru CAS10. Litera F vine de la Fury, deci este vorba despre un kit din seria HyperX Fury. Urmatoarea litera de dupa F descrie culoarea radiatoarelor: W pentru alb, B pentru negru, R pentru rosu si nicio litera pentru radiatoarele albastre traditionale Kingston. Capacitatea si numarul de module sunt descrise de ultimele caractere: /4 pentru 1x4GB, /8 pentru 1x8GB, K2/8 pentru 2x4GB si K2/16 pentru 2x8GB.

 HyperX-fury2

Dupa cum ati intuit deja, noua serie de memorii DDR3 de la Kingston iese in evidenta la capitolul aspect vizual. Kingston au decis sa foloseasca un nou design pentru radiatoare si sa le picteze in una din patru culori: alb, negru, rosu sau albastru. De asemenea, sunt folosite PCB-uri negre.In buna traditie Kingston, modulele din noua serie HyperX Fury dispun de garantie pe viata. Preturile sunt cam aceleasi cu ale modelelor HyperX blu pentru aceeasi capacitate si frecventa, doar ca latenta pentru DDR3-1600 nu e tocmai la fel de buna.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.