Imagine Cup este una dintre cele mai importante competiții de tehnologie adresate studenților, reuşind să atragă numai anul trecut peste 1,65 milioane de studenţi din 190 de ţări. Anul acesta, finala naţională s-a desfăşurat în cadrul facultăţii Politehnica Bucureşti şi au participat studenţi din cele mai importante campusuri universitare ale ţării.

Nouă echipe din cinci orașe din țară au concurat în cadrul celor trei secțiuni de concurs: Innovation, World Citizenship, Games. Pentru fiecare secțiune, juriul a desemnat un câștigător, iar echipa ce va reprezenta România în finala mondială a Imagine Cup 2013 a fost selectată dintre aceste trei echipe.

Secțiunea Innovation găzduiește aplicațiile care duc experiența de utilizator la nivelul următor, fie că vorbim de categorii precum rețele sociale, search, anunțuri sau shopping online.
Finalista secțiunii este echipa TouchLight, reprezentantă a Universității Politehnice din București și formată din Ștefan Alexandru, Bogdan Bîrlădeanu, Bianca Tesila și Vlad Radu. Proiectul prezentat, Seenesthesis, este o aplicație mobilă care le permite copiilor cu dificultăți de vedere să își exerseze memoria tactilă și să cunoască mediul înconjurător prin notificări tactile și audio.

Imagine Cup 2013 HCheckedSecțiunea World Citizenship vizează soluțiile cu cel mai mare potențial de impact social. Finalista secțiunii este echipa MedScientists cu proiectul Hchecked care, de altfel, le-a şi adus titlul naţional.

Secțiunea Games vizează cele mai bune jocuri construite pe platformele Windows, Windows Phone și Xbox. Finalista secțiunii este echipa Vertex Army, reprezentantă a Universității Tehnice din Cluj-Napoca și a Universității București, formată din Adrian Soucup, Alexandru Pană, Andrei Grigoriu și Timotei Dolean. Equitrilium este un joc prin care personajul principal, un robot, este însărcinat cu misiunea dificilă de a repara nava sa mamă. Fiind singurul robot ce poate efectua această misiune, este responsabilitatea lui de a reface habitat-ul, pas cu pas, într-un mediu plin de enigme.

Studenții români participanți la Imagine Cup au impresionat în fiecare dintre cele zece ediții trecute prin soluțiile propuse și performanțele din cadrul finalelor mondiale.

Un exemplu îl reprezintă MIRA REHAB, un start-up parte a acceleratorului HealthBox din Londra, care a câștigat o experiență formatoare în cadrul Imagine Cup timp de doi ani, în 2010 și în 2011. Astăzi, MIRA REHAB lucrează la un produs ce propune o metodă bazată pe jocuri video pe care fizioterapeuții o pot aplica în mod eficient pentru a tratarea pacienților (iată aici o demonstrație).

Finala globală va avea loc în St. Petersburg, în perioada 8-11 iulie 2013 şi MedScientists ne vor reprezenta ţara.

Le ţinem pumnii.

Imagine Cup 2013 Imagine Cup 2013 Hall Imagine Cup 2013 Prezentari Echipe

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.