Nvidia tocmai au anuntat GeForce GTX Titan Z, noua nava amiral a actualei generatii de placi grafice, in cadrul Nvidia GPU Technology Conference. Dupa cum era de asteptat, noul Titan este motorizat de doua nuclee grafice GK110, practic doua placi GeForce GTX Titan Black pe un singur PCB.

GeForce GTX Titan Z pune la dispozitia utilizatorilor un total de 5760 shadere (2880 shadere per GPU) si nu mai putin de 12GB memorie grafica (6GB per GPU). Per total, specificatiile sunt dublul unui GeForce GTX Titan Black, cu exceptia frecventelor. Cum Nvidia au anuntat o putere de calcul de 8 TFlops pentru GeForce GTX Titan Z, frecventa de baza a nucleului grafic este cel mai probabil de 700MHz. Inca nu se stie nimic sigur in aceasta privinta, la fel cum nu a fost anuntata nici frecventa memoriei grafice.

titanz3

Sistemul de racire folosit de GeForce GTX Titan Z este mai mult sau mai putin identic cu versiunea folosita de GeForce GTX 690, cu o singura mentiune. Cooler-ul folosit de noul Titan ocupa nu mai putin de trei sloturi in carcasa, deci ar fi bine sa va asigurati ca aveti loc pentru asa ceva in cazul in care planuiti sa achizitionati o asemenea placa. Nvidia au anuntat ca au pus accentul pe silentiozitate si temperaturi scazute cand au proiectat noul sistem de racire. Acum ca am trecut de partea tehnica, sa vorbim despre pret. Sper ca stati jos, deoarece Nvidia au anuntat un pret de nu mai putin de 2999$ pentru GeForce GTX Titan Z.

titanz4

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.