Nvidia au anuntat noua serie GeForce 800M de procesoare grafice pentru laptop-uri.  Noile modele aduc cu sine un spor de performanta cuprins intre 30% si 60% comparativ cu modelele din generatia anterioara conform declaratiilor Nvidia, insa se pare ca acestia sunt mai entuziasmati de noile tehnologii introduse.

Prima si cea mai importanta dintre acestea pare sa fie Nvidia Battery Boost. Impreuna cu Nvidia Optimus, noua tehnologie de la Nvidia promite dublarea lungimii sesiunilor de gaming cand nu aveti la indemana o priza. Pentru realizarea acestui deziderat, puteti sa setati manual din driver o limita superioara pentru numarul de cadre pe secunde procesate de sistem (de exemplu, 30 cadre pe secunda). Apoi, driver-ul nu face altceva decat sa reduca frecventele de functionare si tensiunile de alimentare astfel incat placa grafica si procesorul sa nu consume mai mult decat este nevoie. Mai pe scurt, driver-ul limiteaza performanta componentelor la parametrii necesari. Ramane de vazut daca acest compromis este pe placul gamer-ilor.

Impreuna cu deja consacrata tehnologie Optimus, Battery Boost aduce celor de la Nvidia un nou avantaj pentru obtinerea unei durate cat mai lungi de viata a bateriei.

Cea de-a doua tehnologie introdusa impreuna cu noua serie de GPU-uri este GeForce ShadowPlay. Despre aceasta tehnologie se stie totul deja, practic va permite sa va inregistrati sesiunile de gaming in timp real si sa faceti streaming pe Twitch.TV. Sunt disponibile trei setari, Shadow Mode, Manual Mode si o combinatie Shadow + Manual. Nvidia au anuntat ca aceasta functie este disponibila pentru toate notebook-urile dotate cu GPU-uri din noua serie GeForce 800M si ca va fi adaugat suport si pentru seria GeForce 700M, alaturi de GeForce GTX 680M, 675MX, 670MX si GeForce GTX 660M.

La ora actuala nu avem informatii in privinta specificatiilor pentru noile GPU-uri si cate dintre ele folosesc noua arhitectura GeForce Maxwell introdusa odata cu lansarea GeForce GTX 750 Ti, insa va vom tine la curent pe masura ce aflam informatii noi sau primim exemplare pentru testare.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.