De la achiziţionarea Indilinx, OCZ şi-au concentrat atenţia strict asupra pieţei SSD-urilor. Deşi aveau in-house un producător de controll-ere ei au continuat producţia de SSD-uri cu SandForce însă iată că a sosit momentul în care aceştia vor folosi un controller echivalent însă produs chiar de ei.

Seria de SSD-uri Vector funcţionează pe interfaţa SATA III şi asta înseamnă că viteză a magistralei vom avea din plin. Controller-ul Barefoot este capabil, conform comunicatului de presă, să oferă o rată de transfer la citire de 550 MB/s şi 530 MB/s la scriere. Poate că nu ajunge la aceleaşi rate de transfer pe care SSD-urile Kingston HyperX le au însă numărul de IOPS este de-a dreptul remarcabil. 100000 IOPS la citire ar trebui să fie un număr suficient de mare pentru orice utilizator ce intenţionează să instaleze un astfel de SSD într-un laptop sau PC.

vector2SSD-urile din seria Vector vin într-un form factor de 2,5″ şi în pachet se va găsi adaptor de 3,5″ pentru a putea fi isntalat în orice carcasă de PC. Capacităţile ce se vor găsi încomerţ sunt de 128 GB, 256 GB şi 512 GB.

Principalul ţel al OCZ a fost de a atinge o anduranţă cât mai mare posibil şi astfel, noul controller Barefoot vine cu o suită de utilitare de management ce permit analizarea şi adaptarea dinamică la vulnerabilităţile NAND-urilor ce apar pe măsură ce celulele se uzează.

Ca totul să sune şi mai poetic, OCZ garantează că fiecare celulă este capabilă să reziste la scrieri de 20GB/zi timp de 5 ani. Nu ştiu dacă vă daţi seama, dar ca să puteţi scrie 20GB/zi în fiecare celulă trebuie să fiţi utilizator foarte împătimit al torrenţilor.

Preţurile sunt: 128GB – 149.99 USD, 256GB – 269.99 USD, 512GB – 559.99 USD

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.