Licenţe pentru universul Warhammer 40.000 au început să zboare în toate direcţiile de când publisher-ul THQ a dat faliment. Iată că britanicii de la Slitherine Software au primit licenţa pentru realizarea unui joc de strategie turn based numit Warhammer 40.000 Armageddon.

Povestea din Warhammer 40.000 Armageddon are loc în timpul celui de-al doilea război de pe Armageddon, una dintre cele mai bine documentate campanii din universul Warhammer 40.000, în momentul în care o invazie masivă de orci (Waaaagh!) ajunge pe planetă.

Fanii universului vor avea ocazia să ia comanda regimentelor din Legiunea de Oţel (Steel Legion) a Gărzii Imperiale, a forţelor din diferite Ordine (Chapters) de Space Marines (Ultramarines, Blood Angels şi Salamanders). Deşi comunicatul de presă nu clarifică acest aspect, este probabil că jucătorii or să aibă sub comandă şi Titani Imperiali (doar nu credeaţi că NVIDIA are singurii Titani) deoarece aceştia au luat parte la scară largă la lupte.

În tabăra adversă se află hoardele nenumărate de orci acompaniaţi de vehiculele lor de război, printre care şi Garganţi (echivalentul orcesc al Titanilor Imperiali). Mă jur, m-am săturat să mă bat în permanenţă cu orci în toate jocurile Warhammer 40.000.

Printre personajele faimoase ce vor participa la lupte se număra Commissar Sebastian Yarrick din rândurile Legiunii de Oţel şi Commander Dante al Blood Angels. De partea cealaltă a baricadei se află Warboss Ghazghkull Mag Uruk Thraka, cel mai vestit orc din universul Warhammer 40.000.

Jocul în sine va fi o strategie turn based (probabil ceva similar cu Warhammer 40.000 Epic) şi va folosi o hartă cu hexagoane pentru mişcarea trupelor pe câmpul de luptă. Jucătorii vor conduce în luptă trupele imperiale pe parcursul a 30 de misiuni single player şi cinci tutoriale ce explorează povestea în detaliu. Veţi putea păstra de la o misiune la alta unităţile care supravietuiesc. Acestea vor acumula experienţă şi vor beneficia de upgrade-uri pentru echipament. Rezultatele luptelor vor fi influenţate de teren, vreme şi moralul trupelor.

Partea de multiplayer va beneficia de o serie de hărţi create şi balansate special pentru acest mod, iar producătorii au anunţat că va fi disponibil şi un editor prin intermediul căruia utilizatorii vor putea produce conţinut nou. În total, producătorii au anunţat că vor fi disponibile din start peste o sută de tipuri de unităţi.

Despre Slitherine Software, aş putea să vă spun că sunt producătorii unor serii de jocuri de strategie precum Legion şi Panzer Corps şi că sunt responsabili pentru producerea jocului de război tabletop „Field of Glory”.

 

Steel Legion

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.