Se pare că producătorii de plăci de bază sunt nerăbdători să lanseze primele plăci de bază socket FM2+, cu toate că apariţia primelor APU-uri cu nume de cod Kaveri a fost amânată pentru inceputul lui 2014. ASUS sunt printre primii care anunţă modele noi.

Lansarea APU-urilor cu nume de cod Richland nu a adus nimic cu adevărat nou sau revoluţionar pe piaţă, nici măcar un model nou de chipset cu care producătorii de plăci de bază să poată să-şi facă de cap. Printre modelele socket FM2+ lansate se află şi variante cu noul chipset AMD A88X, noul chipset high-end pentru APU-urile AMD.

Cele două modele noi de plăci de bază lansate de ASUS sunt A88XM-A (chipset AMD A88X) şi A55BM-A (chipset AMD A55) şi ambele folosesc PCB-uri în format microATX. ASUS anunţă faptul că alte modele urmează să fie lansate pe parcursul anului. Noile modele sunt compatibile cu procesoarele cu nume de cod Trinity şi Richland, iar suportul pentru procesoarele cu nume de cod Kaveri va fi adăugat prin intermediul unui update de BIOS când acestea din urmă vor fi lansate.

Printre tehnologiile noi suportate de noile plăci de bază se află PCI-Express 3.0 (împreună cu viitoarele APU-uri cu nume de cod Kaveri), USB 3.0 Boost când sunt folosite dispozitive care suportă UASP (USB Attached SCSI Protocol), ASUS Fan Xpert, ASUS 5x Protection şi DIGI+ VRM.

Va fi interesant de văzut ce modele noi vor mai fi anunţate de ASUS, deoarece GIGABYTE au anunţat deja prima placă de bază din seria G1-Killer pentru socket FM2+, anume G1.Sniper A88X.

7xopqT7QYfPlX4uV 1000 Dr2LoWhGUUpUw3lw 1000

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.