Leak-urile si zvonurile devin tot mai aprinse in tabara AMD, desigur, pe sectorul mult asteptatului procesor Ryzen.

Dupa ce o revista a facut un leak (de altfel, neintentionat.. sau poate nu?) cu unele benchmark-uri ale procesorului, tot o revista, numita CanardPC, face o alta dezvaluire. De data asta, mult mai subtila.

Autorul articolului de la pagina 10 legat de AMD a ultimului numar al revistei a introdus deasupra pozei principale a articolului un numar foarte lung format din cifrele 0 si 1. Acest numar este un binary string, iar dupa ce internautii detectivi (sau mai bine spus, cei care stiau de la o prima vedere ce reprezinta numarul) au folosit un simplu convertor, din acel numar a rezultat un text: ZenOC@Air=5G.

ryzen2-1

Un easter egg foarte interesant. Acel text ar trebui sa indice faptul ca procesorul Ryzen ar trebui sa poata atinge frecventa de 5GHz racit pe aer. Ceea ce nu stim este daca procesorul nu a fost folosit cu doar 2 core-uri, solutie folosita de overclock-eri pentru a atinge frecvente mai mari (desi 5GHz nu ar fi mult, avand in vedere, de exemplu, ca media frecventelor de overclock pe care un i7 6700K le atinge este de 4,7 GHz – insa totusi, aici vorbim de 4 core-uri, Ryzen ar trebui sa aiba 8).

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.