Gratuit adică va deveni Free 2 Play. Fiind printre puţinele MMORPG-uri care cumva au reuşit să îşi menţină un model de plată de tip abonament, TRION Worlds anunţă într-un sfârşit că este vremea lui RIFT să se alăture modei.

Free 2 Play-ul este un model ciudat de a aduce gameri în ograda ta. Ca developer, Free 2 Play-ul nu oferă garanţia calităţii, dar măcar ai şansa să vezi jocul înainte să dai vreun ban pe microtranzacţii. 

Cu toţii şitim problema modelului Free 2 Play, mai ales în spaţiul MMO-urilor unde mecanicile complexe de joc forţează jucătorii în a oferi sume mari de bani adevăraţi pentru a avea un avantaj asupra tuturor. Sunt foarte puţine jocuri, mai ales MMORPG-uri care au un model foarte liber de plată şi de joacă, iar faptul că RIFT (un joc destul de apreciat pentru valoarea pe care conţinutul plătit o oferea) devine Free 2 Play este de obicei un semn că lucrurile nu merg aşa de bine. 

TRION Worlds însă ne asigură că nu avem de ce să ne temem şi că tranziţia va fi cât se poate de uşoară pentru cei care sunt deja abonaţi, cât şi pentru jucătorii care vor alege să se joace pe gratis.

Din câte se pare, variantele asiatice ale jocului (Coreea/China) nu au avut un mare impact datorită faptului că RIFT este un MMORPG creeat pentru piaţa de Vest. De aceea, pe data de 12 Iunie, RIFT va deveni Free 2 Play (inclusiv pe Steam), jucătorii noi primind TOT conţinutul original (luaţi în considerare că probabil că vor fi mici restricţii) cu opţiunea de a debloca conţinutul opţional (expansiunea Storm Legion) cu bani reali.

Ce pot spune….îmi pare rău că un MMORPG ca RIFT s-a înhăitat cu gaşca F2P şi sper ca modelul să fie unul benefic atât pentru jucători, cât şi pentru developer.

http://www.youtube.com/watch?v=WZf_2t8Yuv0

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.