Cei de la Riot Games discută despre componenta de esports. Fulger a prins conferinţa de presă care a avut loc la Staples Center din SUA, Los Angeles.

Pe scurt, băieţii de la Riot Games discută despre esports şi tot ce înseamnă mediu competitiv pentru League of Legends.

DSC02757

În timpul conferinţei Brandon Beck şi Dustin Beck (co-fondatorul Riot Games şi e-sports Director) au vorbit despre istoria fenomenului esports, despre inspiraţia lor de a crea sistemul League Championship Series (LCS) folosind exemple ca OGN (televiziunea sud coreeană de esports) sau ESPN.

De asemenea, Riot Games sunt mândri că au putut să emuleze fenomenul esports într-un mod profesionist prin a oferi competiţii acerbe şi prin a promova o gamă variată de personalităţi interesante venite din partea unor jucători profesionişti ca Alex Ich (Gambit Gaming), Faker (SK Telecom T1), Madlife (CJ Entus Frost) etc.

Pe lângă asta, Riot Games susţin că au reuşit să obţină un parteneriat permanent cu, wait for it, Coca Cola Zero a.k.a Coke Zero în SUA.

Ce înseamnă acest parteneriat? Practic, brandul Coca Cola Zero va fi ataşat numelui League of Legends şi va sponsoriza un turneu destinat echipelor amatoare ce fac parte din diviziile Challenger. Puteţi să trasaţi o paralelă şi să vă gândiţi la super cupa de fotbal din România.

DSC02723

Ce impact are această sponsorizare? Fenomenul esports prinde credibilitate şi va fi privit pe întregul mapamond. Un alt exemplu relevant pentru imaginea Riot şi a sportului electronic este acţiunea umanitară pe care un jucător de LoL (Krepo de la Evil Geniuses) a reuşit să o creeze: o campanie de strângere de fonduri pentru o persoană ce suferea de leucemie.

Şi astea sunt doar câteva elemente pozitive cu care Riot Games vor să îşi promoveze nu numai jocul, ci şi platforma de esports.

În orice caz, mesajul transmis de Riot Games este unul pozitiv. Dacă te joci jocul şi te joci bine, poţi avea o şansă de a îţi începe o carieră în gaming şi în lumea sportului electronic. Şi pentru a face asta tot ce trebuie să faci este să stai in liga challenger cu echipa ta de 5 membri.

 

 

DSC02709

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.