Sapphire continua sa lanseze modele din noua generatie de placi grafice de la AMD. In cazul de fata, este vorba de o implementare a modelului Radeon R7 260X, care beneficiaza de un sistem de racire imbunatatit marca Sapphire si un PCB reproiectat.

Noua placa de la Sapphire respecta specificatiile standard date de AMD pentru Radeon R7 260X, cu exceptia frecventelor usor crescute pentru nucleul grafic si memoria GDDR5. Practic, vorbim despre 896 shadere cu arhitectura GCN tactate la 1150MHz si 2GB GDDR5 la 1650MHz (6600MHz frecventa efectiva). Nucleul grafic folosit de Radeon R9 260X suporta toate tehnologiile  de care dispune si nava amiral a acestei generatii, Radeon R9 290X, insa la un pret mult mai mic. Aici este vorba de TrueAudio, Mantle si DirectX 11.2 desigur.

image1 image2

Se remarca faptul ca Sapphire au ales sa foloseasca numai PCB-uri negre pentru placile grafice din noua generatie, iar implementarea lui Radeon R7 260X nu face exceptia. Cu toata sinceritatea, aceasta schimbare este bine-venita. Puteti sa realizati configuratii CrossFire cu pana la doua asemenea placi grafice. Placa dispune de patru conectori de semnal video, mai exact un DisplayPort, un HDMI, un DVI-I si un DVI-D.

Preturile pentru noua placa grafica de la Sapphire incep de la 600 RON.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.