Francezii de la Ubisoft, cunoscuţi pentru DRM-urile draconice (cum ar fi în cazul Assassin’s Creed II şi Anno 2070) şi pentru (in)securitatea propriilor servere, ne anunţă cu mândrie că trebuie să ne schimbăm de urgenţă parola pentru contul Ubisoft deoarece au fost hack-uiţi. Din nou.

Nu pot să spun că am fost şocat când, cu puţin timp în urmă, am primit o notificare automată de la Ubisoft care mă anunţa că trebuie să-mi schimb parola deoarece nişte hackeri au reuşit să fure din baza lor de date diferite informaţii. Ceva similar s-a întâmplat şi înainte de lansarea expansion-ului pentru Far Cry 3, denumit Blood Dragon, iar atunci hackerii au reuşit să fure întregul conţinut al jocului şi să-l pună la dispoziţia întregii lumi pe site-urile de torrente. Pe atunci, Ubisoft au promis că or să întărească securitatea propriilor servere. Este dureros de clar că măsurile luate nu sunt nici pe departe eficiente.

La ora scrierii acestui material, site-ul Ubi.com nu este disponibil şi pot să confirm că nu am putut să intru pe bijuteria de Uplay. Oricum ar fi, am să vă recomand şi eu acelaşi lucru, anume să vă schimbaţi parola de pe site-ul lor cât mai repede. Chiar dacă Ubisoft susţine că parolele sunt criptate, este destul de clar că hackerii nu au probleme cu măsurile de securitate luate de ei. Din fericire, se pare că hoţii nu au avut acces la informaţiile despre tranzacţiile financiare ale utilizatorilor, deoarece acestea nu sunt ţinute pe serverele Ubisoft.

Conform informaţiilor puse la dispoziţie, hackerii au obţinut accesul la reţeaua Ubisoft folosind credentials. Mai multe detalii nu au fost date din motive de securitate. Poate că a venit momentul ca Ubisoft să renunţe la Uplay, este destul de clar că nu sunt capabili să asigure măsurile de securitate necesare.

Pentru mai multe detalii vizitaţi această pagină.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.